A keleti ízeket nem mindenki szereti, de aki igen az általában nagyon odáig van érte. Ezek az ízek a grill ételekhez is nagyon illenek.
Lassacskán elindul a grillszezon, így ideje beújítani néhány új fogást. Kezdheted akár a következő keleti csirkenyárssal, hiszen a fűszerek harmóniája tökéletessé teszi az amúgy is finom grillezett húst.
Hozzávalók:
- 80 dkg filézett csirke felsőcomb
- 1 ek méz
- 1 ek kristálycukor
- 2 ek vörösborecet
- 4 ek ketchup
- 3 ek sötét szójaszósz
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 ek mustár
- 2 tk csípős paprikakrém
- 4 ek olaj
Elkészítés:
1. A páchoz valókat egy tálban összekeverjük. A húst feldaraboljuk.
2. Ezután a pácba forgatjuk, lefedjük, és egy éjszakára hidegre tesszük, de az sem baj, ha ez két nap lesz.
3. Másnap bambusznyársra fűzzük a pácolt húsokat, és forró elektromos vagy faszénparázs felett oldalanként 3 percig sütve (de ne feledjük, hogy négy oldala van a nyársnak) megsütjük. Közben a páclével kenegetjük.
4. Friss salátával és petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Jó étvágyat!