Keleti csirkenyárs

Indulhat a grillszezon!

2017/04/10

A keleti ízeket nem mindenki szereti, de aki igen az általában nagyon odáig van érte. Ezek az ízek a grill ételekhez is nagyon illenek.

Lassacskán elindul a grillszezon, így ideje beújítani néhány új fogást. Kezdheted akár a következő keleti csirkenyárssal, hiszen a fűszerek harmóniája tökéletessé teszi az amúgy is finom grillezett húst. 

Hozzávalók: 

  • 80 dkg filézett csirke felsőcomb
  • 1 ek méz
  • 1 ek kristálycukor
  • 2 ek vörösborecet
  • 4 ek ketchup
  • 3 ek sötét szójaszósz
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ek mustár
  • 2 tk csípős paprikakrém
  • 4 ek olaj

Elkészítés: 

1. A páchoz valókat egy tálban összekeverjük. A húst feldaraboljuk. 

2. Ezután a pácba forgatjuk, lefedjük, és egy éjszakára hidegre tesszük, de az sem baj, ha ez két nap lesz.

3. Másnap bambusznyársra fűzzük a pácolt húsokat, és forró elektromos vagy faszénparázs felett oldalanként 3 percig sütve (de ne feledjük, hogy négy oldala van a nyársnak) megsütjük. Közben a páclével kenegetjük.

4. Friss salátával és petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat!

Hozzászólások