Kellemes nyári idő várható

29 fokos maximummal

2015/07/14

Kedden a változóan felhős ég mellett kellemes nyári idő várható, és elszórtan előfordulhat záporeső, északkeleten esetleg egy-egy zivatar is lehet.

Az északnyugati szelet napközben nagy területen kísérhetik erős széllökések, viharos széllökés csak zivatar környékén fordulhat elő. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 25 és 29 fok között alakul.

nyár

Az időjárási helyzet Európában

A mediterrán térségben leszálló légmozgások alakítják az időjárást, így arrafelé az évszaknak megfelelően derült, napos, csapadékmentes idő a jellemző és 29, 36 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Ugyancsak napos az idő Kelet-Európában. Ugyanakkor Észak-Európa fölött ciklonok vonulnak egymás után nyugatról kelet felé. A hozzájuk tartozó frontok mentén az Alpoktól északra és nyugatra többnyire felhős az idő, és többfelé fordul elő eső, zápor, zivatar. A hőmérséklet jellemzően a sokéves átlagnak megfelelően alakul, Hollandiában és Svédországban például 20, a Brit-szigeteken 18 fok a jellemző csúcsérték. Kedd estig a Kárpát-medence időjárásában egyre inkább a nyugatról benyúló anticiklon válik meghatározóvá, egyre szárazabb levegő áramlik hazánk fölé. (MTI) 

Hozzászólások