Kellemetlen változások a Skype használatában

Vajon hogyan érint minket az új, EU tagországokra vonatkozó szabályozás?

2014/12/01

A rossz hír: változik a Skype EU tagországokra vonatkozó ÁFA számítási módszere – mi magyarok konkrétan többet fogunk fizetni a Skype használatáért a jövőben.

A Skype levele szerint 2015. január 1-től megváltoztatja az eddigi 15 %-os adókulcsot, mégpedig oly módon, hogy mindenkinek a saját lakhelyén érvényes ÁFÁ-t fogják felszámolni.

Ez számunkra nem sok jót jelent, miután ez nálunk Magyarországon 27 %, így nem kell fejszámoló művésznek lenni ahhoz, hogy tudjuk, januártól drágábban fogunk kommunikálni rajta (ez a vezetékes vagy mobil telefonszámok kifelé történő hívására vonatkozik – nem a Skype hívásokra).

iStock_000018646041_Large c

Nézzük, hogyan néz ki majd az új díjszabás: egy hazai vezetékes számot januártól 0,021 eurós (kb. 6,4 forintos) percdíjjal lehet majd hívni, míg a mobilos percdíj 0,203 euró (kb. 62,1 forint) lesz.

A jó hír:  Skype-nál sokkal olcsóbb (lesz) Vibert használni. Nagyon kevesen tudják, hogy a Viberen is lehet sima telefonszámokat hívni. A Viber árak a következők:egy perc díja vezetékes hívásnál 5,94 forint, mobilt 43,75 forintért lehet hívni. (forrás: HVG)

 

Hozzászólások