Ken Block még mindig brutális

Kiadták a Gymkhana 9-et. Libabőr.

2016/09/14

Aki szereti az autókat és a rally világát, na meg az égő gumiabroncs szagát, az szereti Ken Blockot is. A Gymkhana 9-ben megint odavág. Csekkolni ér!

Ken Block videóit emberek milliói imádja. Ez persze nem véletlen, hiszen autói úgy idomulnak akaratához, mintha csak teste meghosszabbításai lennének, vagy egy különleges, négykerekű végtag néhány száz lóerővel. A Gymkhana legújabb részét sem ok nélkül várta a sok ember, akiket tegnap végül a Hoonigan újra meg is örvendeztetett. 

videó legelején közlik, hogy a trükköket egy profi hajtotta végre lezárt úton, satöbbi. A szokásos figyelmeztetés, hogy az ügyvédek ne varrhassanak semmit a nyakukba. Persze érthető, hiszen a videóból már az első másodpercektől kezdve árad az adrenalin, a száguldás lenyűgöző és egyben lehengerlő érzése. Olyannyira, hogy nekem is kedvem támadt driftelni mennie, de hamar alább is hagyott a lelkesedésem, mikor eszembe jutott, hogy a két létező alternatíva anyám Matiza vagy apám Sparkja…

Végül csak újra és újra megnéztem a videót, miközben azon gondolkodtam, hogy már az is mennyire laza, ahogy Ken 00:37-nél beszáll a kocsiba és becsukja maga mögött az ajtót. És bár a rallyversenyeken elért eredményei nem feltétlenül neki a legfényesebbek, minden mozdulatából sugárzik, hogy ő a technikai sportok egyik legnagyobb királya. 

Fotó: ©Hoonigan
Hozzászólások