Kényeztesd magad!

A maszturbálás nem tabu

2015/03/18

Fedezd fel a saját tested, így fedezhetik fel könnyen mások is! Ha te tisztában vagy vele, mi a jó neked, könnyen rávezetheted partnered, hogy még élvezetesebb lehet számotokra a szexuális együttlét. Kényeztesd magad!

Sokan hiszik, hogy az önmaguknak való örömszerzés valami ördögtől való, csúnya dolog. Ez elsősorban a társadalom konzervatív gondolkodása miatt alakulhat ki, a prüdéria mai napig jelen van nálunk. Sokunk nagyszülei még a régi idők gyermekei, velük a szexről, a szeretkezésről beszélni egyébként sem könnyű dolog. A szüleink már valamivel nyitottabbak, de a szex és a vele járó különböző lépcsőfokok megismerése inkább a barátoktól és tapasztalati úton jut el hozzánk. A maszturbálás, vagyis önmagad kielégítése, saját tested megismerése még a mai napig kényes témának számít.

A tinédzserkori pszichoszexuális fejlődés fontos tényezője az önkielégítés. A fiúknál ez valamivel magától értetődőbb, hiszen az éjszakai merevedés sokszor végződik magömléssel. Lányoknál ritkább, de náluk is jelen van a maszturbáció. Az így szerzett pozitív élmények hozzájárulnak az egészséges szexuális fejlődéshez, később pedig nyitottabbá tesznek, gazdagítja a személyiségedet és a fantáziád.

maszturbalas

5 érv a maszturbálás mellett

Boldogabbá tesz

Igen, az önkielégítés során – ami fizikai értelemben egyenlő egy szexuális élménnyel, hiszen végpontja az orgazmus – ugyanúgy endorfin, oxitocin és dopamin szabadul fel a szervezetedben. Ettől lep el az a bizonyos jól eső érzés az egész testedben. A boldogság később is értendő, hiszen saját tested megismerése, annak tudata, hogy mi a jó neked, élvezetesebbé és jobbá teszi számodra a szexet. El tudod magyarázni a partnerednek, hol esik igazán jól az érintése, és hol kevésbé.

Jobban alszol tőle

A sok munkahelyi stressz, hosszú napi rutin, kellemetlenkedés a bevásárláskor, és minden egyéb, ami felhúzott aznap, hatással van az alvásodra is. Nyugtalanná, kimerültté válhatsz tőle. Azt mondják, a lefekvés előtt végzett maszturbálás még az olvasásnál is jobb! Oldja a fizikai és érzelmi feszültséget, ezáltal jobb alvást biztosít.

Hosszabb szex

Bizony. A nők nehezebben jutnak el a csúcsra, ezért nekik több időre van szükség. Bocs, uraim, de ez egy kettős játszma, muszáj odafigyelni a másikra is! Ahhoz, hogy a nő is elérje az orgazmust, fontos, hogy ne siessetek úgy előre! A maszturbálás során megtanulható, hogyan lehet minél tovább nyújtani azt az időt, míg a férfi eljut az ejakulációig. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a szex során képes lesz hosszabb teljesítményre, a nő legnagyobb örömére. A férfi egónak pedig mi okozna még nagyobb kielégülést, mint hogy tudja: eljuttatta asszonyát a csúcsra!

Többszörös orgazmus

Ez viszont a nők privilégiuma. Képesek ugyanis egyszer, kétszer, háromszor is elmenni egy-egy szexuális együttlét során, ez a képesség pedig a maszturbálással tanulható. És hát lányok, lássuk be, számunka sincs fontosabb annál, mint hogy örömet szerezzünk a partnernek, ugye?! Ez egy adok-kapok játék, ahol mindkét félnek fontos szerep jut.

Nincsenek káros hatásai

Az önkielégítésnek nincsenek mellékhatásai. Nem gyengül az immunrendszer, nem okoz semmilyen fertőzést, nem károsítja az agysejteket, viszont átkozottul jó érzés!

Tanuld meg uralni a testedet, ismerd meg önmagad, hogy még élvezetesebb legyen mindkettőtök számára a szex!

Hozzászólások