Lepd meg kedvesed nőnapon egy könnyű, de annál finomabb vacsorával! Ha elkészíted ezt a menüt, biztos lehetsz benne, hogy csodálatos estét fogtok együtt tölteni!
Még az is lehet, hogy annyira tökéletesre sikerül a menü, hogy másnaptól már csak te főzöl! A lehetőség adott, kápráztasd el kedvesed egy ízletes finomsággal. A nők nem könnyen adják át a fakanalat, szervezd meg, hogy néhány órára egyedül maradj a konyhában, célszerűen úgy, hogy ne számítson rá, miben sántikálsz.
Alig néhány összetevőből ínycsiklandó étket készíthetsz!
Mustáros csirke saslik rizzsel, mascarpone-s habvarázzsal
Csirkesaslik
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell (filé)
- 2 db cukkini
- 2 db paradicsom
- 2 db paprika
- 3 db lilahagyma
- 125 g rizs
- szükséged lesz saslik pálcára
Páchoz:
- 5 evőkanál mustár
- 5 evőkanál olíva olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- bors, kakukkfű, majoranna, petrezselyem
Elkészítés:
Kezd a páccal, hogy az ízek jól összeérjenek! Egy kis tálkába keverd össze a hozzávalókat, majd tedd a hűtőbe néhány percre. A húst és a zöldségeket mosd meg, kockázd apró darabokra. A húsdarabokat forgasd bele a pácba, majd a zöldségekkel felváltva húzd a nyársra. Kiolajozott tepsiben tedd a sütőbe és süsd puhára. A rizst megfőzöd és a saslik mellé tálalod.
Poharas mascarpone
Hozzávalók:
- 3 ek cukor
- 2 db tojás
- 1 késhegynyi kardamon
- 250 g mascarpone
- 150 g habtejszín
- banán
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral, kardamonnal és a mascarponéval krémesre keverjük. A tojások fehérjét és a tejszínt külön-külön kemény habbá verjük, majd óvatosan a mascarponéhoz adjuk. A banánokat karikázd fel, majd a rétegesen helyezd a poharakba. Egy szint banán, egy szint mascarpone. A tetejét tejszínhabbal díszítheted, csokireszelékkel.