Kényeztetés mind az 5 érzékszervnek

Irány a fürdőszoba!

2014/07/21

Azt mondják, a luxus az, amikor az öt érzékszervünket egyszerre kényeztetjük. Márpedig egy jó fürdő éppen erre nyújt alkalmat. Nemcsak a bőrünket készíthetjük fel az extra hidratálással, de a lelkünket is. 

Mivel teremtsünk luxus környezetet a fürdőszobában?
A gyertyafény gyorsabban átváltoztat egy helyiséget, mint egy egész bútoráruház. Vegyük elő kedvenc gyertyáinkat, vagy szerezzünk be újakat! Helyezzük el őket a fürdőszobában, és már meg is tettük az első lépést a hétköznapi luxushoz. Válasszunk aromaterápiás gyertyát.

bath-960x500

Aromaterápia a léleknek, kényeztetés a bőrnek
A habfürdők, a habgolyócskák és a fürdősók remek illatorgiát biztosítanak. Ha erős illatú tusfürdőt használunk, figyeljünk oda, hogy harmonizáljon a gyertya illatával. Az erős illatok mind az érzéki gyönyörűség fokozását szolgálják. A fürdősók ráadásul a bőrünkkel is csodákat művelnek, felpuhítják a talpat így utána igazán egyszerűen megválhatunk a bőrkeményedéstől.

Nyugtató dallamok
Vigyük be a fürdőszobába a hordozható lejátszónkat, és rakjunk fel egy andalító CD-t. Egy vízálló MP3 lejátszó hasznos kiegészítője lehet a fürdőnek, nem kell aggódni, hogy túl hangos a zene illetve, hogy vizes lesz a zenelejátszó. Mindenkinek megvan a kedvenc zenéje, amitől minden alkalommal felüdül a lelke. A jazz csodát tehet, de ha a klasszikus zenét jobban szeretjük, relaxáljunk inkább Beethoven Holdfény szonátájára.

spa_pic_2

Ízlelgessen!
Gyakran megfeledkezünk róla, hogy az ízek elengedhetetlenek a tökéletes élvezethez. Töltsünk magunknak egy frissítő italt: pezsgőt vagy száraz martinit. Egy csésze forró csokoládé vagy egy szelet a kedvenc csokoládénkból szintén feldobhatja a hangulatot.

Ha igazán jót akar, csak étcsokoládét választ erre az alkalomra, hiszen magas kakaótartalma fokozza az boldogsághormonok termelését, ráadásul kevésbé hizlal, mint a tejes vagy krémes változatok. Csak arra vigyázzunk, ne ejtsünk semmit a vízbe. Sőt, próbáljunk meg ellenállni a kísértésnek, hogy a poharat a kád szélére tegyük: garantáltan fel fogjuk borítani.

A gyönyör 5. forrása: a tapintás
Elmerülni egy kád forró vízben már önmagában elégséges gyönyör, de mindezt fokozhatjuk azzal, hogy a fürdőzés közben fürdőszivacsot vagy fürdőkefét használunk és puha, előmelegített törülközőbe csavarjuk magunkat, amikor végeztünk.

Ezek után mást nem kell tennünk, mint kikapcsolni a telefont és kitenni az ajtóra a „NE ZAVARJANAK!” táblát. Jó szórakozást!

Hozzászólások