Képek! – Víz alatt Budapest

Káoszt okozott az égszakadás

2015/08/18

Megbénult Budapest a tegnap délutáni esőzések miatt, amit találóbb inkább égszakadásnak, vagy armageddonnak nevezni. Utcák váltak járhatatlanná a leömlő víz miatt, emberek szorultak be váratlan helyekre, járművek váltak irányíthatatlanná. Az RC News újságírója sem úszta meg.

Munkatársunk békésen tartott hazafelé a metrón, és eleinte semmi sem tűnt számára gyanúsnak, csak amikor a mozgólépcsőn felérve arra lett figyelmes, hogy hatalmas tömeg szorong a kijárat előtt. Nagy nehezen átvágta magát a kifelé bámuló embereken, mikor végre kiderült a nagy ácsorgás oka: esik kint az eső.

Vihar - Budapest
Menekülés biztonságos helyre (Fotó: MTI)

Kollégánk nagyon bátor legény, és csak legyintett, hiszen soha nem futamodott meg még életében egy kis zivatartól. Csibészes mosollyal lépett ki a szabadba, magára vonva ezzel az ámuló tömeg csodálatát. Pontosan egy másodpercig fürdött a sikerben, mert rögtön kínos vicsorgásba fordult az a vigyor, és ekkor már egészen másban fürdött.

Vihar - Budapest
2015 új sportágat adott a világnak: “biciklizés mély vízben” (Fotó: MTI)

Az eső nem esett, hanem ömlött, az utcákból folyók lettek, a fák kidőltek, ágaik leszakadtak, a járművek elakadtak, több helyen beszakadt az aszfalt, és megnyílt a föld, és főhősünk ekkor már nagyon vágyott vissza a tömött, de biztonságos metrómegállóba. Mire nyolc perc alatt hazaért, úgy nézett ki, mint Cseh Laci a kazanyi vizes-világbajnokságon, amint éppen kimászik a medencéből a 200 pillangó után.

Vihar - Budapest
Gotham City Batman érkezése előtt. Ja nem, ez Budapest hétfő este (Fotó: MTI)

A bibliai méretű özönvíz azonban túllépte Budapest határait, országszerte több mint 350 helyszínre riasztották a tűzoltókat, ebből több mint száz eset a fővárosban volt, 31 elektromos állomást öntött el a víz, 26 helyen áztak be a pincék, és 40 ezer háztartásban kellett biztonsági okokból lekapcsolni az áramot és kiszivattyúzni a vizet (reggelre még mindig 8-9 ezer fogyasztó maradt áram nélkül).

Vihar - Budapest
A 13. kerületi Béke tér. Valljuk be,nézett már ki jobban is (Fotó: MTI)

Kedden is várhatók esőzések, de az első jelentések szerint Budapest túlélte az armageddont, munkatársunk pedig otthon gyógyul.

Hozzászólások