Képeken a világ legkülönlegesebb medencéi

Hűtsd le magad a legegzotikusabb helyeken

2014/08/14

Rosszul viseled a 40 fokos hőséget a nappaliban? És még a napernyő alatt sem enyhül a forróság? Szívesen elmerülnél egy medencében, de nincsen ötleted, melyikben tedd? Mutatunk néhány igazán varázslatos helyszínt a kikapcsolódásra.

Shaw House, Vancouver

A Shaw House egyszemélyes, 285 négyzetméteres privát rezidenciája, hálóval, tanuló- és zeneszobával várja az érdeklődőket. A kikapcsolódni vágyók tetőmedencén élvezhetik a pihenést.

Ubud Hanging Gardens Resort, Bali

A luxusüdülő Bali szívében, vulkánok, erdők és rizstáblák között helyezkedik el. A sziklába vájt medence széléről fergeteges a kilátás.

ubud-hanging-gardens-infinity-pools

Tangga House, Szingapúr

Az üvegfalú medencével felszerelt szingapúri csodát egy központi szőlőültetvény közepén fekszik. Különlegessége a nyaralónak, hogy a tetején egy gyönyörű kertet is találhatunk.

fish-house-top-pools

Nemo 33, Belgium

A világ legmélyebb medencéjében mártózhatunk meg Belgiumban. A Nemo 33 mélysége 115 láb, és gyakran használják búvárkodásra.

guillaume-nery-nemo-33

Marina Bay Sands Skypark, Szingapúr

Az 55 emeletes, ötcsillagos Marina Bay szállodát őrületes összegért, 6 billió dollárból húzták fel. Tetején csodálatos kilátás várja a medencében megmártózó vendégeket.

Marina-Bay-Sands-Architecture--Moshe-Safdie-Singapore-yatzer_24

Joules Hotel, Dallas

Az egykori Dallas-i Nemzeti Bank épületét új tulajdonosa hotellé alakította át. Az átépítés során az egyik terasz helyén, ma egy medence található.

The_Joule_Hotel_Sept_2013__(4)

Main Pool at Seagaia Ocean Dome, Japán

A 300 méter hosszú és 100 méter széles medence Miyazaki városában fekszik. Ennek a csarnoknak van a világon a legnagyobb elhúzható teteje, ami akkor is kék eget szimulál, amikor kint zuhog az eső.

ocean-dome-designrulz-japan-2

232 West 15 th Street, New York

A New York-i hotel luxus lakosztályában medence, bár, szökőkút és nagy fotelek várják a luxus imádóit. A hotel külseje teljesen átlagos, a belső kialakítás azonban lenyűgöző.

232-West-15th-Street-New-York-2

Aquarium Pool at the Gonden Nugget, Las Vegas

Az amerikai város medencéjének különlegességét egy közepére épített akvárium jelenti, ahol a különböző halak mellett még cápák is úszkálnak.

slide-through-aquarium-pool

San Alfredo del Mar Seawater Pool, Chile

Ez a világ legnagyobb nem édesvízi medencéje: több mint egy kilométer hosszú! Legmélyebb pontja pedig 3,5 méter.

photo3C-800_600

Hozzászólások