Keresztes Ildikó beszólt a Dal zsűrijének

Az énekesnő szerint szakmaiatlan a döntésük

2015/02/09

Paprikás hangulatban ért véget A Dal 2015 Keresztes Ildikó részéről, aki produkciójával nem jutott tovább a versenyben. Az énekesnő szerint szakmaiatlan a zsűri.

Véget ért az Eurovíziós Dalfesztivál előválogató műsora, A Dal 2015, melyből kiderült, ki az a 18 énekes és zenekar, akinek még esélye van arra, hogy Ausztriában képviselje hazánkat. Az utolsó forduló után azonban nem mindenki volt elégedett a továbbjutókkal.

Keresztes Ildikó felháborodva hagyta ott a színpadot, ugyanis összesen 37 pontot kapott a zsűritől és a nézőktől a maximális 50 helyett, ráadásul a vigaszágon sem ő mehetett tovább. Az énekesnő egy lassú, lírai dallal lépett színpadra: a Hazám hazád című dal Keresztes szerint nagyon értékes, ráadásul a szerzők, Pálvölgyi Géza és Márkus József rengeteget dolgozott, hogy úgy szóljon, ahogy.

Keresztes Ildikó produkció közben

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem vagyok csalódott, mert bárki bármit mondhat, én hiszem, hogy ez egy nagyon értékes dal, egy olyan szöveggel, amit ha jobban meg kell magyarázni, akkor már nagyon nagy baj van. Én soha nem voltam azaz énekesnő aki felült volna az olcsó siker pályájára, ez látszik is a szakmai múltamon. Én elsősorban a szerzők miatt érzem igazságtalanságnak és talán nem sértek meg senkit, de szakmaiatlanságnak érzem a döntést – nyilatkozta feldúltan az énekesnő az Origónak.

Keresztes Ildikó elismerte, hogy nehéz egy háromperces dalban igazi lírai feszültséget teremteni, de a dal mondanivalója olyan örök érvényű, hogy azt magyarázni sem kell. Az énekesnő egyébként indulni sem akart a versenyen, de a Hazám hazád szerzőinek felkérésére nem tudott nemet mondani. 

Hozzászólások