Videó! – Kern jól bemutat a világnak

Új filmjében az emberek gyűlöletéért küzd

2015/12/15

Hosszú szünet után, 19 év elteltével tért vissza Kern András a rendezéshez, a január 21-én érkező harmadik filmjének központi témája pedig a halál lesz. A Gondolj rám című alkotásban Kern egy haldokló orvost alakít, aki meg akarja utáltatni magát a szeretteivel, nehogy fájdalmat okozzon távozása.

Szeretném megmutatni a dolgokat, ahogy vannak. A dugás, az legyen dugás.

Kern első filmje a Sztracsatella volt, a második a Miniszter félrelép (amit Koltai Róberttel együtt rendezett), szereplőként a Halálkeringőben volt utoljára vásznon 2010-ben. A mostani mozis visszatérés Vámos Miklós Halhatatlan című novelláját dolgozza fel,  aminek sztorija szerint a népszerű Dr. Borlainál halálos betegséget diagnosztizálnak. A doki elhatározza, hogy minden szerettét magára haragítja, hogy megelőzze a lelki fájdalmakat. Egy baj van: miután már az egész világ meggyűlölte, egyszerűen nem tud meghalni.

Kern - Gondolj rám

A Gondolj rám műfajilag a plakát szerint vígjáték/végjáték lesz, de a film rendezője dramedyként emlegeti, és meghatározásáról árnyaltabban nyilatkozott: “Szeretném, ha ez a film igazi MOZI lenne, nem vígjáték, nem tragédia, nem blockbuster, hanem egy emberi történet, kicsit lelkizős, amin sokat lehet nevetni, amelyben magára ismerhet a néző, és felteheti magának a kérdést, hogy a főszereplőhöz hasonlóan cselekedne-e.

Mint a film plakátjából és előzeteséből kiderül, a film további főbb szereplőit Eszenyi Enikő, Szilasi Blanka, Elek Ferenc, Rajhona Ádám, Liptai Claudia és Törőcsik Franciska alakítja. A filmet Ragályi Elemér fényképezte, producere Szekeres Dénes volt,  a zenét pedig Presser Gábor szerezte. A Filmalap 259 millió forint támogatást nyújtott a forgatáshoz.

Hozzászólások