Késelés a Hős utcai telepen

Ez már a sokadik eset a környéken

2016/01/07

Egy 18 éves fiút gyanúsítanak azzal, hogy megvert és szinte halálos késeléssel megtámadott egy férfit a hírhedt Hős utcai telepen. Ez már a sokadik bűnügy a kőbányai környéken.

received_2491012060986581

A vérontás január 4-én este történt Budapesten, egy Hős utcai lépcsőházban. Egy férfi látogatóba érkezett a telepi ismerőséhez, amikor váratlanul megtámadta egy fiatal srác: megverte és többször meg is szúrta az áldozatot. Annyi volt a szerencséje az életveszélyesen megsérült férfinek, hogy a lépcsőházban valaki időben értesítette a rendőrséget és a mentőket.

A gyanúsítottat, egy 18 éves fiút, a rendőrség még a helyszínen elkapta, kihallgatta majd őrizetbe vette és nemsokára előzetes letartóztatásba helyezi. A hétfői késelés sajnos már a sokadik bűneset az évtizedek alatt egyre rosszabb hírű lakótelepen. Maguk a házak is életveszélyes állapotban vannak, a teljes telep felszámolása régóta téma az önkormányzatnál.

A hétköznapokban drogos gettóként emlegetett környéken még a mentők is csak rendőri kísérettel sietnek ki a riasztásokhoz. Az elmúlt években volt itt lövöldözés, lopás miatti gázrobbanás, lakástűz, sorozatos áramlopások és a mostani késelés már a sokadik szúrófegyveres támadás. Két Münchenből lenyúlt műkincset is itt találtak meg. Pedig a közvetlen környezetben található a Terrorelhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség is, így a bűnesetekhez szinte csak ki kell sétálniuk. 

Habár az utóbbi időkben egész Budapesten megszaporodtak a bűnesetek és késelés is előfordult más környéken, az önkormányzat lassan próbálja kiüríteni a környéket: ha egy családot fizetésképtelenség miatt kilakoltatnak, utánuk még a kaput is befalazzák, hogy senki ne foglalja el önkényesen a lakásokat.

Hozzászólások