Késik az enyhülés: több megyére riasztás adtak ki

Mínusz 7 fok is lehet

2016/01/25

Még nem jön az enyhülés,egyre több felé várható csapadék; eső, ónos eső, míg az ország keleti harmadán hó, havas eső, ónos eső egyaránt előfordulhat.

received_2491012060986581

Az Észak-Dunántúlon és az Alföldön helyenként megélénkülhet a déli, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -7 fok között várható, amely már az éjszaka első felében beáll, reggelre mindenhol enyhül az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1 és +4 fok között valószínű. Napközben újabb csapadék alakulhat ki, amely a Dunántúlon főként eső, a Dunától keletre (lepel – 2 cm), illetve nagyobb valószínűséggel az Északi-középhegység térségében és esetleg Pest megyében átmenetileg ónos eső formájában hullhat. Az északkeleti területen (kiemelten Szabolcs megyében), esetleg az Alföld északkeleti részén akár 2 – 5 cm hó is hullhat kisebb területen.

előrejelzés

Kedden erősen felhős, párás, reggel, délelőtt néhol tartósan ködös idő valószínű. Az ország északkeleti harmadán gyenge eső, hajnalban ónos eső is lehet. Általában mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1, és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű.

Szerdán többnyire erősen felhős, párás, helyenként tartósan ködös idő valószínű, néhol szitálás, ónos szitálás előfordulhat, a Dunántúlon kisebb a tartós köd esélye. Néhol megélénkül a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 körül, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között valószínű. (OMSZ)

Hozzászólások