Kész cirkusz: Így vásárol Ördög Nóra gyerekivel

Visítanak a gyerekek

2015/09/16

Ördög Nóra megfogalmazta minden szülő legnagyobb mumusát: a bevásárlást a kisgyerekkel. A népszerű műsorvezetőnek sincs könnyű dolga, ha Mici és Venci beveti magát a csokik és játékok végtelen kínálata közé!

Akinek van gyerek, az tudja: amint a kicsik olyan korba lépnek, hogy elmennek a szüleikkel bevásárolni, onnantól megszűnik a nyugodt nézelődés és a termékek közötti alapos válogatás, és eljön a tudatos vásárlás időszaka – amikor az anyuka tudatosan próbálja elkerülni a csokipultot, a lelökhető (és legtöbbször törékeny) tárgyak részlegét, hogy minél kevesebb kárt okozzon a gyerkőcökkel.

Valahogy így néz ki egy bevásárlás Ördög Nóráéknál is.

„Kalandtúra? Ügyességi vetélkedő? Gyorsasági verseny? Mindenképpen új műfaj született, gondolom magamban, miközben az egyik kezemmel tuszkolom felfelé a Micivel nehezített bevásárlókocsit a mozgójárdára, várom, hogy beakadjanak a kerekek, ezzel stabilizálom magamat, hogy a másikkal meg tudjam húzni és tartani a babakocsit, amelyben Venci foglal helyet hanyag eleganciával” – írta a Kisfelfedezőblog.hu-n Ördög Nóra.

Ördög Nóra

Ám az anyuka megpróbáltatásai itt még nem érnek véget, sőt!

Egy ilyen bevásárlás tudatos koncentrációt igényel az első pillanattól az utolsóig. Tudatos gyorsasággal kell érinteni a feltétlenül szükséges pontokat. Nincs hezitálás, nincs lötyögés, nincs nézelődés. Célba vesz-kosárba tesz-tovább. Ha egy kis időre is lassul a tempó, a kocsikban helyet foglaló egyedek esélyt kapnak arra, hogy ráfókuszáljanak mindenféle haszontalan, egészségtelen, drága, és könnyen kiszórható tárgyra, amiről csak tudatos figyelemeltereléssel lehet aztán leválasztani őket. Kiemelten veszélyes terület a csoki- és keksz sor valamint a középen alattomosan elhelyezett akciós játékok. És amikor már végigszáguldottunk az egész bolton, és óvatos becslések szerint legalább 60%-át sikerült összevadásznunk annak, amit szerettünk volna – ez egy nagyon jó arány egyébként –, és már azt hinnénk, hogy az összes „veszélyes”dolgot megúsztunk, a kasszasorra fordulva szembe jön velünk minden, de minden, amit addig igyekeztünk tudatosan elkerülni… Csokik, cukrok, kisautók, babák, plüssfigurák, hajcsatok, stb. A gyerekek visítani kezdenek, az elvek nagy puffanással a porba hullnak, és már tudod, hogy ha nem akarsz nagyobb balhét, legalább egy tételben engednek kell a zsarolásnak” – írja viccesen a nagyon is csúf igazságot Nóri, aki azért bevallotta: ilyenkor egy dolgot engedélyez Micinek.

Olvass még Ördög Nóra!

Hozzászólások