Készíts csillogó húsvéti tojásokat!

Minden arany, ami fénylik

2015/03/23

Ki mondta, hogy a húsvéti tojás csak piros lehet? Szeretsz kreatív ötleteket megvalósítani az otthonodban ünnepek idején? Jön a húsvét, készíts csillogó tojásokat a locsolóknak! Megmutatjuk, hogy csináld!

Arany tojást tojó tyúk nem létezik. De aranyozott tojást készítő kreatív hobbista már annál inkább!

A húsvéti készülődés nem egyszerűen a kötözött sonkából és piros tojás festésből áll! Rengeteg dekorációs ötlet van, amiket ilyenkor megvalósíthatsz, készíthetsz koszorút, ajtódíszt, szalvétát, sőt, hogy mást ne mondjunk: ínycsiklandó falatokat a konyhában!

Tavaly az arany hódított a divat világában, kiegészítők szintjén ma sincsen ez másképp! Ahhoz, hogy lakásod igazán trendi legyen a húsvéti ünnep alkalmával engedd szabadjára a fantáziád, boríts be mindent arannyal! Íme néhány kreatív ötlet, hogyan varázsold a hímes tojást míves tojássá!

Mutatunk három különböző megoldást a minél szebb húsvéti dekoráció megálmodására.

Amire szükséged lesz:

  • arany füstfólia és/vagy arany füstfólia pehely
  • fólia ragasztó
  • arany csillámpor
  • ecset
  • kesztyű
  • tojás festék
Csillámporos húsvéti tojás

A tojások megfestéséhez előbb el kell döntened, hogy főtt tojást, vagy kifújt tojást szeretnél-e dekorálni? Ha utóbbit választod, még a ragasztás előtt fújd ki a tojást a héjából. Ez a megoldás abban az esetben hasznosabb, ha a teljes tojást szeretnéd csillogóvá tenni. Mintáknál és abban az esetben, ha csak a felét díszítenéd ki, nem szükséges, mert könnyen beállíthatod a tartóba száradáskor. Kifújt tojást, amit teljesen beszórsz csillámmal pedig úgy tudsz könnyen szárítani, ha fokpiszkálóra állítod és beleszúrod egy habszivacsba.

És akkor a menete: mosd meg a tojásokat ragasztás előtt. Használj speciális fólia ragasztót, amit önts ki egy kis tálkába. Ecsettel, vagy pettyezés esetén simán az ujjbegyeddel kend be a kezelendő felületet a ragasztóval és szórd meg csillámporral. Ha a csíkozást választod, tegyél a tojásra celluxot, és a köztes felületet kend be ragasztóval. Hagyd megszáradni és csak utána vedd le a ragasztócsíkot.

aranytojas1.1

aranytojas

Arany füstfólia és füstfólia pelyhek

Ez a módszer hasonló az előző eljáráshoz, azzal a különbséggel, hogy a fóliát ragasztod a tojásra a megálmodott minta szerint. Tehetsz rá nyuszifejet, szívecskéket, sőt, akár az egész világtérképet, ha elég ügyes vagy! Itt az eljárás fordított sorrendben történik, előbb rajzold rá a tojásra, hogy mit szeretnél rajta látni, ecsettel kend be a felületet és ezt a részt szórd meg pelyhekkel, vagy a fóliából kivágott mintát ragaszd rá.

aranytojas2.3

aranytojas4

Színes tojás, piros tojás

Ha ragaszkodsz a régi hagyományokhoz, és a házhoz érkező locsolókat piros tojással szeretnéd meglepni, ennek sincsen akadálya! Fesd meg a főtt tojásokat az erre megfelelő festékkel, hagyd megszáradni, és utána láss neki a díszítésnek! Biztosak vagyunk benne, hogy munkádat vicces versikékkel fogják meghálálni, és jól megöntöznek, hogy ne hervadj majd el!

aranytojas5

Hozzászólások