Készíts dögös borítéktáskát

Így lesz egyedi a stílusod

2015/08/14

Az apró kiegészítő teret hódított magának a nők körében, és tulajdonképpen nagyon úgy tűnik, hogy nem is akar már eltűnni. Miért is tenné, a csajok azért szeretik, mert kicsi, könnyű, praktikus viselet olyan alkalmakkor, amikor nem egy feneketlen táskát akarnak magukkal cipelni. Most pedig magadnak is elkészítheted a dögös borítéktáskát, hogy egyedi és divatos legyél.

A clutch – magyar nevén a borítéktáska – főleg inkább alkalmi viselet, jó szolgálatot tesz buliban, színházban, esti séta során, amikor nincs szükségünk rá, hogy a fél fürdőszobát (sminkkészletet, parfümöt, dezodort, törlőkendőt és hasonló apróságokat) magunkkal cipeljünk a filofaxunk és a legújabb Fejős Éva könyv mellett. Egyszerűen néhány papír zsebkendő, személyes irataink és egy kis pénz, vagy bankkártya elegendő ahhoz, hogy útnak induljunk. Ennek pedig tökéletes otthont ad, ráadásul egyszerűen csak a hónod alá csapod a borítéktáskát, és már indulhatsz is! Nemcsak divatos, de könnyen el is készíthető kézbe való.

clutch2

Szükséges eszközök:

  • puha műbőr anyag (olyan színben, amilyenben csak szeretnéd)
  • 16 centi hosszú cipzár
  • erősítő anyag (a méteráru boltban tudnak segíteni)
  • vasaló
  • tű és cérna
  • gombostű

Annyira hihetetlenül egyszerű elkészíteni, hogy te magad is meg fogsz lepődni! Vágj ki két méretre szabott téglalapot a műbőrből, amekkora táskát kapni szeretnél.  

clutch3

clutch4

A belső oldalakra vasald rá az erősítő anyagot, hogy strapabíróbb legyen, de ha úgy érzed, akkor nem kell külön ezzel foglalkoznod.

clutch5

Az egyik anyagdarab hosszanti oldalára illeszd oda cipzárt, varrógéppel varrd rá. Vedd elő a másikat is, ezt is vasald át ugyanúgy, mint az első esetben.

clutch6

A cipzár másik feléhez varrd hozzá ezt a bőrdarabot is, majd hajtsd félbe, illeszd össze a téglalap három másik szabadon hagyott oldalát. Varrd körbe a géppel.

clutch7

  A cipzáros részen keresztül fordítsd visszájára a táskát, és máris készen vagy!

clutch8

Íme a kész borítéktáskád!

clutch9

fotó: Pinterest

Olvass még kreatív ötleteket!

Hozzászólások