Készíts magadnak adventi koszorút!

Egyedi és gyönyörű adventi koszorú házilag

2016/11/22

Most hétvégén már advent első vasárnapja lesz. Nincs még adventi koszorúd, esetleg túl drágának találod őket? Készíts egyet magadnak! 

Ha egy egyedi és szép adventi koszorút szeretnél magadnak, jobb ha nem a virágboltokban keresgélsz. Részben azért mert elég drágák a szép koszorúk, részben pedig azért, mert az sosem lesz olyan egyedi, mint amit te csináltál. Éppen ezért bátran vedd elő a kellékeket és készíts magadnak egy gyönyörű koszorút. 

Amire szükség lesz:

  • 4 db gyertya 
  • 1 m szalag – összesen két fajtát használtam a masnikhoz
  • 3 m vékony drót 
  • koszorúalap 
  • fenyőágak 
  • és mindenféle dísz ami tetszik, és színben lehetőleg illenek is egymáshoz, ill. a gyertyához

1.  Fedd be fenyőágakkal a koszorú alapot!

2. Szúrj a gyertyákba drótot! Méretfüggő, hogy egy gyertyához hány darab szükséges, saját tapasztalatom szerint a nagyobb, vastagabb darabokhoz kettő, a vékony, keskenyekhez egy is elég. Harapófogó segítségével metszd le a megfelelő hosszúságú drót darabot, majd egyik végét melegítsd meg és told bele a gyertyába.

3. Helyezd a koszorúra a gyertyákat! Ezt többféle kompozícióban is megteheted. Ehhez azért be kell vetnie egy kis bicepsz-tricepsz kombót is, mondjuk szalma alap válogatja, mennyire kell erőlködni. Lehetőleg ügyelj rá, hogy szimmetrikusan álljanak a gyertyák.

4. Szurkáld be a díszeket! A gyertyák közötti hézagok kitöltése a legjobb az adventi koszorú készítésben, hiszen itt dől el, pontosan melyik díszek is kerülnek fel a koszorúra idén. 

5. Dekorál oldalt is! Csillámos hurkapálcákat – amiket könnyen elrejthetsz a faágak tűzdelésénél használt drótszálak alatt – futtass körbe a koszorú egészén, végig ügyelve arra, hogy semmiképp se legyenek különállóak! A kapcsolódási pontokat érdemes ragasztással vagy tűzéssel rögzíteni, de talán az a legegyszerűbb, ha eltakarod egy nagyobb fenyődarabbal.

6. És kész is az egyedi koszorú. 

Hozzászólások