Készíts Oreo kekszet otton

Csinálj a kedvenc kekszedből amennyit csak akarsz

2017/03/01

Sosem bírod megállni, hogy magadba tömd az egész csomag Oreo kekszet? Ha így van minek fizetnél több ezer forintot érte, készítsd el otthon! 

Hozzávalók: 

A kekszhez:

  • 22.5 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál vanília kivonat
  • 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 12 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1.5 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só

A krémhez:

  • 11 dkg vaj
  • 30 ml habtejszín (kb 2 evőkanál)
  • 1 kávéskanál vanília kivonat
  • 1 csipet só
  • 35 dkg porcukor (kb)

Elkészítés: 

1. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást is. Közben a lisztet, a kakaót, a sütőport és a sót átszitáljuk, és a vajas keverékhez adjuk. Alaposan összekeverjük, majd fóliába, illetve sütőpapírba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük pihenni, kb. 1 órára.

2. Kb fél cm vastagra nyújtjuk lisztezett felületen vagy sütőpapíron. Kiszaggatjuk belőle a kör alakú formákat, és kb 10 perc alatt készre sütjük.

3. Miközben hűl a keksz, elkészítjük a krémet. A vajat, a tejszínnel, a sóval és a vaníliakivonattal simára keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, és csomómentesre keverjük. Viszonylag kemény, jól kenhető krémet kell kapnunk (a cukor mennyiségével ezen variálhatunk).

4. A kihűlt kekszeket megtöltjük a krémmel, és azonnal fogyasztjuk. Jól zárható dobozban több napig is eláll. A maradék krémet pedig nyugodtan fagyaszthatjuk.

Jó étvágyat! 

Hozzászólások