Készíts otthon egészséges, házi párizsit!

Eláruljuk a receptjét!

2015/01/23

Készíts otthon saját, házilag előállított párizsit, amelyről biztosan tudod majd, hogy honnan származik és milyen alapanyagokból áll.

A párizsit sokan szeretik, de előfordul, hogy valaki azért nem eszi, mert esetleg sok rossz háttérinformációt hallott róla.  Ha már mindenképpen nagyon ragaszkodunk a felvágotthoz, akkor legalább olyat együnk, ami egészségesebb, mint a boltban kapható. Készítsük el a saját házi parizerünket! Egészségesebb hozzávalókat tartalmaz, és nem is időigényes az elkészítése.

Hozzávalók:

1/2 kiló darált csirkemell,
2 tojásfehérje,
200 ml liter tejszín,
1 gerezd zúzott fokhagyma,
1 evőkanál liszt,
só,
fekete
bors

Ham Sandwiches with Vegetables

Elkészítés:

A hozzávalókat tegyük egy nagy tálba, majd jól keverjük el, míg csomómentes kenhető masszát nem kapunk. Kanalazzuk rá egy sütőpapírra, majd tekerjük fel úgy, hogy parizer formájú hosszú rudat kapjunk. Az egészet tekerjük bele jó szorosan ezüstpapírba, és a végeit rögzítsük jól le: kössük meg a két végét, és még két-három helyen spárgával. Körülbelül úgy fog kinézni, mint a kötözött sonka. A rudat tegyük forrásba levő vízbe, és hagyjuk főni egy háromnegyed órát. Ezután tekerjük ki a papírból, majd mikor kissé kihűlt tegyük be a hűtőszekrényben. A legjobb, ha csak másnap kezdjük el enni, hogy tudjon jól összeállni, és könnyebb legyen a szeletelés.

Hozzászólások