Készíts a pulcsidból kutyaruhát!

Praktikus tipp kedvencednek

2014/10/16

Hamarosan megérkezik a hűvösebb, szelesebb idő és ilyenkor nem csupán mi emberek szeretünk meleg pulcsiba bújni, hiszen kis kedvencünkön láthatjuk, ő is mennyire reszket a hidegben. Készítsünk neki ruhát, házilag.

Ha nem szeretnénk vacogva, dideregve látni kutyánkat, jobb , ha szerzünk neki egy csinos kis ruhát, amely egyszerre meleg és kényelmes. Persze a készen kapható kutyaruhák ára akár horribilis magasságokba is szökhet és ha nem szeretnénk sok pénzt áldozni egy ilyen darabra, akkor akár otthon is elkészíthetjük.
Nem kell hozzá más, mint egy megunt, vagy alig hordott pulcsink, annak is az ujja.

Persze az sem árt, ha előbb megnézzük kutyánk és a pulcsink ujjának méreteit, hiszen míg egy kisebb ölebhez jó lehet egy szűkre szabott ujj, addig egy nagyobb termetű kutyának legfeljebb a párunk óriási felsőnek ujja lehet elegendő.
Bár tény, hogy általában a kisebb kutyusok a fázósabbak, rájuk pedig biztosan jó egy női méret is.

 

ruha1

Miután kiválasztottuk azt a darabot, amit nem sajnálunk és még a kutyánkon is jól fog mutatni, vágjuk le óvatosan az ujját úgy, hogy ne sérüljön az anyag. Ha lehet, varrjuk el, nehogy lebomoljon.
Ezután mérjük meg kis kedvencünk törzsét és azt, hogy hol helyezkednek el a lábai.

 

ruha2
Ez nagyon fontos ahhoz, hogy kényelmes legyen számára a ruha, mert az sem jó, ha nagyon szűk, de egy bő darabnak sincs sok értelme a téli hidegben.
Ezután nincs más teendőnk, mint ráadni és megnézni, hogy átalakításra szorul-e a ruha.

Hozzászólások