Készülj a húsvétra!

Ünnepi dekoráció házilag

2015/03/19

Jön a húsvét, ilyenkor mindenki lázban ég, hogyan díszítse a lakását. Tojásfestés, tojásrajzok, kis csibék és nyuszik rohangálnak mindenfelé. Adunk egy tippet, hogyan teheted otthonodat egyszerűen széppé húsvétra. Így készíts látványos ajtódíszt!

Egy pofon egyszerű megoldást találtunk arra, hogyan készíthetsz dekoratív függőt a bejárati ajtóra. Gyakorlottak előnyben, de senkinek sem kell izgulnia, a második, harmadik próbálkozásra biztosan sikerül, ha az első mégsem jönne össze. A mozdulat egyszerű, a szükséges eszközök pedig könnyen beszerezhetők egy kreatív és hobbi boltban! Lássuk!

Amire szükséged lesz

– fonál (annyi színben, amennyit csak el tudsz képzelni; nézegess húsvéti képeket, hogy mik a legmenőbbek ilyenkor)

– folyékony keményítő

– lufi

Továbbá:

ragasztó, egy műanyag edény, papír (hogy ne legyen minden tiszta ragacs), liszt és egy szalag, amivel felkötöd majd az ajtóra.

Hogyan láss hozzá?

Válogasd szét a fonalakat. Vedd elő a műanyag edényt, ebben oldd fel a folyékony keményítőt és a lisztet. Az adagolás 1/2 csésze liszt és 1 csésze a keményítőből. Keverd jól össze őket, hogy ne legyen csomós. Egy-egy ‘tojás’ elkészítéséhez fél-egy méter fonál elegendő lesz, de ez is csak ízlés dolga, ki milyen sűrűre szeretné díszíteni a tojás formát. Jó tanács: a keményítőbe körkörösen helyezd bele a fonalszálat, így nem gabalyodik össze és nem lesz vele gondod.

fonal

kemenyito

Ezután fújj fel néhány lufit. Attól függ a mennyiség, hogy mekkorára szeretnéd készíteni az ajtódíszt. Ebben a példában egy húsz lufiból állót látsz, de ha te kisebbet (vagy nagyobbat) szeretnél, uccu neki! Fújd fel a léggömböket úgy, hogy pici kis tojásformára emlékeztessenek. Ezután kezd el felcsavarni rá a keményítőbe áztatott fonálszálat. A felesleges folyadékot óvatosan csepegtesd le. Hogy ne legyen minden ragacsos, két ujjal húzd végig a léggömbön anélkül, hogy az elveszítené tojás formáját.

tojasok

Hagyd száradni a léggömböket. Mielőtt megszabadulnál tőlük. Teszteld, hogy valóban megkeményedett-e a fonal. Ezt úgy tudod megtenni, hogy az egyik ponton kicsit megnyomod a lufit, ellenőrizve, hogy elválik-e a fonaltól. Most jön az esemény legszórakoztatóbb része: a pukkasztgatás! Óvatosan szurkáld ki a léggömböket, vigyázva, hogy a tojás ne sérüljön (vagyis ne szorítsd meg ijedtedben a fonalat). Ha valahol mégis ráragadna a lufi, fogpiszkálóval, vagy fülpiszkálóval óvatosan szedegesd le a fonalról.

Ezek után már nincs más dolgod, mint a kész formákat egymáshoz ragasztani, olyan elrendezésben, ahogyan azt szeretnéd. Használhatsz hozzá ragasztó pisztolyt, vagy simán folyékony ragasztót is. Illesztgesd óvatosan egymáshoz a tojásokat, hagyd megszáradni, és készen is van a házi készítésű ajtódíszed!

ragaszt

Voilá! Kész is a csinos kis ajtódísz!

ragaszt3

képek forrása: Pinterest

Hozzászólások