Két embert akart megöletni az AC/DC dobosa

Akár 10 évet is kaphat Phil Rudd

2014/11/06

Bérgyilkost fogadott Phil Rudd, az AC/DC alapítója. Úgy gondolta, ez a legjobb mondja annak, hogy megszabaduljon két embertől, akik számára nem kívánt személlyé váltak.

„Sosem megyünk nyugdíjba. Ilyesmi nem fordulhat elő. Angus sosem vonul nyugállományba, és ha ő nem, akkor én sem” – olvashatjuk Phil Rudd nyilatkozatát a Blikk oldalán, amikor a gitáros Malcolm Young bejelentette távozását. Ekkor még nem tudhatta, hogy valószínűleg hosszú évekre rács mögé kerül majd.

Szeptember végén szerződtette volna a bérgyilkost, akinek az lett volna a feladata természetesen, hogy két embert is likvidáljon az élők sorából. Ezen kívül pedig halálosan megfenyegetett egy harmadik személyt, így a lakossági bejelentés után saját otthonában állították elő a rendőrök az ausztrál zenészt. Nem meglepő, hogy a házkutatás során metamfetamint, és marihuánát is találtak Phil Rudd lakásában.

ACDC Drummer Appears In Court

A gyilkosságra való felbujtás, illetve a fentebb említett bűncselekmények miatt akár 10 évet is kaphat a dobos. Egyelőre azonban óvadék ellenében szabadlábra helyezték, de nyilvánvalóan nem hagyhatja el otthonát és nem léphet kapcsolatba az ügyben érintettekkel. Hogy mi lesz az AC/DC egyik alapítójának és a zenekarnak a sorsa, az valószínűleg november 27-én fog kiderülni, ha eredményesen zárul majd a tárgyalás.

képek forrása: gettyimages/europress

Hozzászólások