Kétségbeejtő hírek Schumacher állapotáról

Az autóversenyző árnyéka egykori önmagának

2014/11/19

Hiába szurkolnak neki a rajongók, hiába került végre saját otthonába, nincsenek biztató hírek Michael Schumacher állapotáról. A Forma-1-es pilóta tolószékben van, és csupán szemének jelzései segítségével képes kommunikálni családjával és menedzserével. Az egykor életerős sportember talán már sosem lesz képes teljes értékű életet élni.

Tizenegy hónap telt el azóta, hogy a hétszeres világbajnok Schumacher súlyos fejsérülést szenvedett egy síbalesetben, állapota azonban még mindig kétségbeejtő. A pilóta egyik kollégája, Philippe Streiff, aki egy autóbaleset miatt maga is tolószékbe kényszerült, barátjánál tett látogatása után nyilatkozott az egyik francia rádiónak.

„Az emberek azt mondják, Schumacher állapota javul. Mindez azonban relatív, a helyzete ugyanis összetett és bonyolult. Bénultsága ugyanúgy kerekes székbe kényszeríti, mint engem, szintén memória- és beszédzavarral küzd. Az, hogy a saját házában, családtagjai körében lehet, kicsit gyorsíthatja a felépülését, de ez nagyon nehéz ügy. Láthatóan a szemével képes kommunikálni a feleségével és a menedzserével – mondta Philippe Streiff a Europe 1 rádióban.

Philippe Streiff és a még egészséges Schumacher (Fotó: F1i.com)
Philippe Streiff és a még egészséges Schumacher (Fotó: F1i.com)

Schumacher két hónapja került ki a kórházból, hogy tavaly december 29-i balesete után végre a családja körében folytatódhasson a rehabilitációja. Állapotáról korábban is csak homályosan mertek nyilatkozni az őt meglátogató kollégák: októberben járt nála Jean Todt, a FIA elnöke és a pilóta régi barátja, aki annyit mondott: “Hosszú út áll még előtte”.

Bár sokáig szinte semmilyen információt nem kaptunk az állapotáról, most, hogy kiderült: a korábban hét világbajnoki címet szerző versenyző semmilyen kommunikációra sem képes, és lábra állni sem tud, kérdéses, mikorra várható állapotában érdemi javulás.

Hozzászólások