Kétségbeesett Bianchi apja

'Egy hét alatt megsemmisült a családi életünk'

2014/10/16
Bianchi balesete – Kétségbeesett Bianchi apja

Kétségbeesetten beszélt fia állapotáról és kilátásairól Jules Bianchinak, a Marussia Forma-1-es csapat Japánban súlyos balesetet szenvedett pilótájának az édesapja.

“Minden alkalommal, amikor megcsörren a telefon, tudjuk, hogy a kórház lehet azzal a hírrel, hogy Jules meghalt” – mondta Philippe Bianchi az olasz La Gazzetta dello Sport napilapnak, hozzátéve: az orvosok szerint még senki sem élt túl egy ilyen ütközést, és csodával határos, hogy fia egyáltalán életben van.

fotó: www.crash.net
fotó: www.crash.net

A francia versenyző kilenc napja autójával egy mentést végző darunak ütközött, és súlyos fejsérüléseket szenvedett a szuzukai futamon. Azóta a jokkaicsi Mei kórház intenzív osztályán ápolják, a múlt keddi tájékoztatás szerint diffúz axonális sérülése van. Ez az agy nagyobb részét érinti, és a statisztikák szerint az ilyen sérültek 90 százaléka soha nem nyeri vissza az eszméletét, akik pedig felébrednek, nagy gyakorisággal maradandó károsodással élnek tovább.

“Egy hét alatt megsemmisült a családi életünk. Mit tegyünk itt, messze mindentől? Rémálom az egész” – tette hozzá keserűen Philippe Bianchi, aki feleségével, Christine-nel Jokkaicsiben tartózkodik.

Kedden a Marussia közleményt adott ki, amelyben azt írta, a pilóta állapota változatlanul kritikus, de stabil. 
“Egy sor orvosi kihívást kellett megoldani, s a helyzet továbbra is komplikált” – áll a közleményben. (MTI)

 

Hozzászólások