Ki fizessen az első randin?

Valóban a férfi dolga az első randi finanszírozása?

2014/09/19
Kínos anyagiak: Ki fizessen az első randin? – Valóban a férfi dolga az első randi finanszírozása?

 

Néhány évtizede nem volt kérdés, a férfi fizetett az első randin, azonban napjainkban – elsősorban Nyugaton – egyes nők zokon veszik, ha a férfi egyedül akarja állni a számlát. Magyarországon is átalakulóban a rendszer, ezért érdemes átvenni néhány alapszabályt!

Amennyiben egy férfi hívja el a nőt egy klasszikus randevúra, nem kérdés, hogy ő állja a számlát. De vajon, mi a teendő, ha a nő kezdeményezi a találkát?

Ha még sincsen vonzódás

Ha az első randevúk után a hölgy megbizonyosodik arról, hogy nem vonzódik annyira a férfihoz, hogy párkapcsolatot kezdjen vele, ne éljen vissza a másik jóindulatával, és ne fogadja el a vacsorákat azzal hitegetve őt, hogy a dolog hamarosan komolyabbra fordulhat.

fotó: www.food.uk.msn.com
fotó: www.food.uk.msn.com
Ne erőltesd!

Természetesen a nők is felajánlhatják, hogy fizetik saját részüket. A férfiaknak ez a gesztus biztosan jól esik, de feltehetőleg többségük visszautasítja. A nőnek érdemes ebben a helyzetben engedni, hiszen rém kellemetlen, ha már az első találkozó vége vitával záródik.

Apró gesztusok!

Ha a randevú nem egy teázásból, hanem több programból áll (például vacsora után egy fagyi), akkor a nő az egyik kisebb tétel esetében jelezheti, hogy ő szeretné állni.

Nem kell a luxus

Férfiaknak fontos tanács: a drága randi helyszíneket tartogasd inkább évfordulókra, ünnepnapokra.

Hozzászólások