Ki okozta Mohay András halálát?

A halálos baleset tisztázatlan körülményei

2014/07/28

A hétvégén tragikus baleset történt az M3-as autópályán. Mohay András, a Budapest Jazz Orchestra dobosa társa életét szerette volna megmenteni, amikor halálra gázolták.

Vámos Boglárka, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Borsnak nyilatkozott az esetről: „Az Opel eddig ismeretlen okból szalagkorlátnak ütközött, és keresztbe fordult az autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 95-ös kilométerszelvénynél. Ezt az autót próbálták meg letolni az autópályáról, amikor jött egy kisbusz és egy személyautó: mindkettő nekik csapódott.” Azt azonban vizsgálják, hogy ki gázolta el az áldozatot, ugyanis még nem tisztázottak a körülmények.

A lap értesülései szerint, az Opel és a nekiütköző kisbusz is a zenekarhoz tartozott. Mohay András saját autóját a leállósávban parkolta le, hogy ne akadályozza az autópálya forgalmát. Sajnos szerencsétlenül végződött segítőkészsége, ugyanis életét vesztette a helyszínen miután elgázolták.

Az éjszakai tragédiában öten sérültek meg, köztük Kollmann György, a zenekar vezetője, aki így nyilatkozott az esetről: „Jelenleg kórházban vagyok, megsérült a bal karom és a térdem. A rendőrök már jártak nálam, elmondtam mindent, amit tudtam. De még minden élmény nagyon friss.”

Mohay András

A Budapest Jazz Orchestra az alábbi közleményt adta ki a zenekart ért tragédiával kapcsolatban:

“2014. július 27-én éjjel az M3-ason Debrecenből hazafelé halálos baleset történt, mely érintette a zenekar egyik részét. Mohay András, a zenekar dobosa a balesetben életét vesztette, három embert a zenekarból könnyebb sérülésekkel az Egri Kórházba szállítottak.

A körülményekhez képest a zenekar további tagjai jól vannak.

 

András, emléked megőrizzük!”

Hozzászólások