Kiábrándító eső és frontátvonulás várható

A hőmérséklet egyre inkább melegszik

2016/01/31

Vasárnap hidegfront hoz feltámadó szelet, csapadékos időt, majd délután melegfront érkezik. Többfelé várható eső, zápor, napközben az északi, északkeleti megyékben valószínű kevesebb csapadék.

Az esti órákban az Északi-középhegységben havas eső, hó sem kizárt. Délután mérséklődik a légmozgás, a hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakulHidegfronti hatás érvényesül, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet. Az eleinte erős szélben fejfájás, migrén is kialakulhat, ugyanakkor a levegő minősége jelentősen javulhat. A borongós, csapadékos időben levertebbek, fáradékonyabbak lehetünk, csökkenhet a koncentrációs képességTöbbfelé kell készülni esőtől vizes, csúszós utakra. Felerősödő széllel hidegfront vonul át felettünk, az élénk, erős lökések jelentősen csökkenthetik a járművek menetstabilitását, de délután mérséklődik a légmozgás.

Hétfőn kezdetben sokfelé számíthatunk még esőre, záporra, majd a délután folyamán csökken a csapadékhajlam, helyenként vékonyodik, felszakadozik a felhőzet. A déli, délnyugati szél többfelé élénk, erős lesz. A hőmérséklet általában 7 és 15 fok között alakul, délnyugaton lesz a legmelegebb.

Kedden folytatódik a kora tavaszi, de szeles idő, hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Az enyhe hajnalt követően délután már országszerte 10 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet, délnyugaton 16-17 fokot is mérhetünk.

Szerdán marad a többnyire felhős, borongós idő főként a déli területeken kisebb csapadék is kialakulhat. Délután többfelé felélénkül, felerősödik a légmozgás, a hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul.

Forrás: Időkép

Hozzászólások