Kiakadt az abortusz klinika a Terminátor plakáton

2019/10/07

Nem hinnénk, hogy szándékosan ugyan, de elég durva helyen reklámozta a felelős ausztrál ügynökség a Terminátor: Sötét végzet című filmet.

Kellemetlenül választott helyet a marketingcsapat a legújabb Terminátor-filmnek Brisbaneben. Egy abortuszklinika elé plakátolták ki a közelgő mozifilm képét. Az intézmény dolgozói nagyon felháborodtak és azonnal nyomozást indítottak az ügyben. Nem értik, hogyan és miként kerülhetett fel a filmplakát a klinika elé. Azt már elérték, hogy lekerüljön az ízléstelen poénnak tartott plakát.

Azért igazán kellemetlen ez az eset, mert angolul a „terminate” kifejezés jelentése: „elpusztítás/eltörlés” és a szót használják a várandósság megszakítására is. Az abortuszklinika dolgozói szerint ez egy nagyon rossz asszociációt válthat ki azokból, akik az intézmény előtt elhaladnak – na, nem mintha alapból nem váltana ki rossz érzést sokakban az intézmény.

Wendy Francis@wendyjoyfrancis

Brisbane abortion clinic is upset at the placement of this billboard ad for the Terminator movie. They said ‘It’s unfortunate and obviously inappropriate.” I don’t know why they think it’s inappropriate – seems perfect to me.

Kép megtekintése a Twitteren
54 ember beszél erről
Hozzászólások