Kiakadt az Anonymous

Hackertámadás Izland kormánya ellen

2015/12/03

A hackerekből és úgynevezett hacktivistákból verbuválódott Anonymous csoport mostanában azzal kapott óriási hírnevet, hogy borsot tört az ISIS nevű terrorszervezet orra alá. Az erőszakos módszereket alkalmazó Iszlám Államnak feltörték a rendszerét és kiszivárogtatták a tagok adatait.

Most, hogy az Anonymuos csapat hőstetteinek köszönhetően egyre nagyobb nyilvánosságot kap, elhatározta, ezúttal az állatok jogai mellett áll ki , mégpedig az izlandi kormány honlapjának megtámadásával. Ugyanis fel akarják hívni a figyelmet az ország illegális bálnavadászati gyakorlatára. November 27-e és 28-a között, kerek 13 órára leállították az összes minisztériumi weblapot, kivéve a Népjóléti Minisztériumét. Annak ellenére, hogy Izland tagja a Nemzetközi Bálnavadászati Bizottságnak (ami betiltatta a kereskedelmi céllal történő bálnaöldöklést), az izlandi vállalatok zsíros pénzösszegek fejében továbbra is folytatják az egyre jobban ritkuló viziemlősök gyilkolását.

A hacker aktivisták videója szerint ennek a szituációnak két főszereplője van: a kihalás szélére sodródó barázdás bálnák és az izlandi halúr, a Hvalur cég. A kisfilmben az Anonymous kijelenti, hogy mivel a bálnák nem tudnak beszélni, ezért ők voltak kénytelenek felemelni a szavukat. A tények között kiemelik, hogy a Hvalur 2006 óta csekély 50 millió dollárért cserébe 500 bálnát ölt le kegyetlenül. A hacker csapat arra bíztatt minket, hogy csatlakozzunk hozzájuk és álljunk ki a jó ügy mellett, mielőtt még visszafordíthatatlanul késő lenne.

Hozzászólások