Kicselezte kisfiát Ördög Nóra

Micivel nincs ilyen könnyű dolga

2015/06/13

Ördög Nóra mindkét kisgyermekével megvívta a harcát – már ami az etetést illeti –, de Vencelt végül egy ügyes húzással sikerült kicseleznie.

Sok anyuka ismeri azt a problémát, milyen nehéz a kisgyerekeknél elkezdeni a hozzátáplálást. Ördög Nóra másodszorra járja be ezt az utat: Micivel sokat küzdöttek azért, hogy kislánya rászokjon a rendes ételekre, ezért úgy döntött, Vencelnél taktikát vált.

Ahelyett, hogy azonnal a legfinomabb gyümölcsöket szolgálta volna fel kisfiának, a brokkolis és sárgarépás finomságokkal próbálkozott először – ám a kezdeti siker után gyorsan alulmaradt a „küzdelemben”. Ezután eszébe jutott valami, amivel kicselezhetné válogatós kisfiát.

„Biztos a foga, ezzel nyugtattam magam, de a kísérletezést azért nem adtam fel, és az egyik ilyen alkalommal odacsücsült a vállamra a kisördög… Mi lenne, ha kipróbálnánk…? Neeeem, minden szakkönyv, minden cikk leírja, hogy szigorúan TILOS!!! – csapott le rögtön a kisangyal a másik oldalon. Az ördög győzött, kövezzetek meg, de bekapcsoltam Vencinek a „Gyerekdalok” playlistet a youtube-ról… felcsendült az „A part alatt”, és megtörtént a csoda! Venci nyekkenés nélkül, türelmesen nyitogatva a kis száját eltüntette az első teljes adag bébikaját! Ennek köszönhetem, hogy megtapasztalhattam, milyen az, amikor az ember az utolsó kanálhoz gyűjtögeti össze a tálka minden oldaláról a pürémaradékot, hogy még egy végső falattal megkoronázza az elégedett pillanatot. Leírhatatlan, hogy milyen boldog vagyok ilyenkor! És még mindig odatrombitálom Palkót, hogy nézze meg a saját szemével az üres edényt, és hogy milyen ügyesen evett ez a kisfiú” – ír élményeiről Ördög Nóra a Kisfelfedező blogon.

Ördög Nóra

Vencel azóta egyébként igaz gourmet lett, aki szívesen próbálkozik a legkülönlegesebb fogásokkal is.

Ha a legújabb specialitásait nézem, azt hiszem, át is estünk a ló túloldalára: dobozban érlelt, balzsamos törlőkendő, szivacsban tálalt friss fürdővíz, ropogós kertikavics meghintve egy cseppnyi kertihomokkal, sárban pácolt zsenge faág hangya-dresszinggel. És a legfrissebb: kék tinta – Mici által gondosan előkészített, kupak nélküli filctollhüvelyben tálalva…” – írja Nóra.

Ha kíváncsi vagy a cuki maszatos Mici-Venci képekre, kattints IDE!

Hozzászólások