Kiderült Bangó Margit eltitkolt betegsége

A művésznő nem adja fel

2015/07/08

A Kossuth-díjas művésznő, hacsak látjuk, mindig mosolyog és vidám. Nincs az a negatívum, ami elronthatná kedvét, hiszen a rajongók azért jönnek el koncertjeire és fellépéseire, hogy örömet és boldogságot kapjanak. Bangó Margit egy percre sem áll le, még ha titokban betegséggel is néz szembe minden nap.

Évekkel ezelőtt volt, hogy Bangó Margit szembenézett a gyilkos kórral. Mellrákot diagnosztizáltak nála, ami lesújtó hír volt a mindig vidám és derűs énekesnő számára. Éppen amerikai turnéjára indult, amikor a gépen embóliát kapott és kórházba került. Ott kérte meg orvosát, hogy nézzen rá a mellkasára, mert valami furcsát tapasztalt a testén. Bár kockázatos volt, a művésznő vállalta a műtétet. Az élni akarás mindennél erősebb volt benne.

“Nem sok esély volt rá, hogy felébredek, de úgy látszik, a Jóistennek tervei vannak velem. Amikor kinyitottam a szemem, rögtön azt néztem, megmaradt-e a mellem. Szerencsére amputálás nélkül el lehetett távolítani a csomót, de a neheze még így is hátravolt” – mesélte akkoriban egyik interjújában.

bangó margit2

A műfaj nagyasszonya azóta is virul, rengeteg energiája van, fiatalokat megszégyenítő ütemben éli életét, fergeteges ritmust diktál a színpadon. A betegségéről pedig hallani sem akar. “Nem beszélünk róla! Jól vagyok. Ahogy színpadra lépek, húszéves leszek. Mondjuk, amikor lejövök, százhúsz! A színpad egészséget, erőt ad, megfiatalít. Olyan őrjöngés van a koncertjeimen, mint egy rockkoncerten. Háromtól a százhárom évesig mindenki táncol, énekel, ez felemelő érzés” – meséli Bangó Margit a Borsnak.

Pedig otthon, a négy fal között, a tükör előtt nap, mint nap szembesül a ténnyel, hogy folyamatosan meg kell vívnia csatáját és szembenézni a gyilkos kórral. “A felkaromban van libatojásnyi daganat, de ez nem veszélyes. Zsírdaganat, csak szépséghiba. A bőr alatt van, az izmok fölött. Néha kicsit zsibbad a karom, de semmi több. Ha muszáj lesz, majd kivetetem. Emiatt soha nem járok ujjatlanban, még civilben sem. Zavar, ha rákérdeznek, vagy a régi dolgokkal hozzák kapcsolatba” – mondja a művésznő.

Nem szereti, ha sajnálják, vagy fölöslegesen aggódnak érte. A gyönyörű hosszú haját is ezért nem vágatja le, bár saját bevallása szerint néha elege van belőle. Azonban biztos benne, ha levágatná, egyből mindenki azt kezdené találgatni, vajon mi állhat a váltás mögött. Csak nem újra megtámadta a rák? Nincs erre szüksége, mindig a jövőbe tekint, optimizmusa pedig rengeteg embernek ad erőt. Mindannyian sok-sok hosszú évet kívánunk még neki, hiszen azt szeretnénk, ha számos dallal örvendeztetne meg bennünket az energikus énekesnő, akinek nemcsak zenéje, de már a főztje is világhírű.

fotó: Facebook

Hozzászólások