Kiderült, kik hajlamosabbak a hűtlenségre

Az iskolai végzettséggel függ össze a megcsalás esélye

2017/05/30

Egy társkereső oldal kiderítette kik hajlamosabbak a hűtlenségre. Gondoltad volna, hogy a csalfaság összefügg az iskolai végzettséggel? 

Rengeteg felmérést készítettek már különböző tudósok, társkereső oldalak hogy vajon a férfiak vagy a nők hajlamosabbak-e a megcsalásra. Emellett korosztály alapján és még rengeteg módon beosztották már százalékosan a hűtleneket. Azt is megtudtuk már, hogy a csalfaság örökletes is lehet, sőt azok a nők, akiket megcsaltak, sokkal magabiztosabbak lesznek! 

És most itt egy újabb kutatás, amely szerint az iskolázottság is sokat számít, ha félrelépésről van szó. Egy házasoknak vagy hosszabb párkapcsolatban élőknek kitalált társkereső oldal hozta ki nemrég kutatási eredményét, ami viszonylag átfogóra sikerült, tekintve, hogy közel 80 ezer felhasználó adatait vették alapul.

Áttekintve a userek adatait pedig úgy találták, az illető hűtlenségi faktora szorosan összefügg azzal, milyen magas iskolai végzettsége. Az egyetemet végzett nők 70%-a, illetve a diplomát szerzett pasik 56%-a hajlamosabb a hűtlenségre, mint a középfokú végzettséget szerzett társaik. A kutatás szerint ha főiskolai diplomád van és csaj vagy, akkor 22,5% esély van arra, hogy félrelépsz, míg a srácoknál ez a szám 17%. Érdekes, hogy a doktorival rendelkező pasiknak mindössze 1,3%-a csalta meg párját, és az ugyanilyen végzettséggel rendelkező nők is hasonlóak hűségesek: náluk is csak 1,4%-uk lépett félre.

(Forrás, kép: Velvet)

Hozzászólások