Kiderült! Tényleg Andy Vajnáé a TV2

Már a héten ő lehet az új tulajdonos

2015/10/13

Most már biztos, amit eddig csak találgatni lehetett: Andy Vajna megvásárolta a második legnézettebb kereskedelmi csatornát, a TV2-t.

Fontos döntések születtek az elmúlt időszakban, a TV2 jócskán átrendeződött. Aki jókor volt jó helyen és megfelelő barátságokat kötött, az ma már műsorkészítőként, vagy műsorvezetőként dolgozik, bebiztosítva magát a csatorna új tulajdonosi köre mellett. Ahogy arra számítani lehetett, nem véletlenül röppentek fel az elmúlt hetekben azok a pletykák, amelyek mind a TV2 eladásáról szóltak, és minduntalan helyet kapott mellette a kormánybiztos, Andy Vajna neve.

Coming Out díszbemutató, Andy Vajna, Palácsik Tímea

Ami eddig homályos találgatás volt, most végre bebizonyosodott. A Figyelo.hu információi szerint eldőlt, hogy a nemzeti filmipari fejlesztésért felelős kormánybiztos nagy valószínűség szerint a 20 milliárd forintot is meghaladó összegért vásárolja meg a csatornát, amit nagyrészt hitelekből fedez. A lap értesülései szerint úgy tudja, hogy “a kontraktust hamarosan a csatornát másfél éve megszerző menedzserek, Simon Zsolt és Yvonne Dederick is ellátja kézjegyével, és a szerződéskötést még a héten be is jelentik.”

Néhány ügyintézés még rendezésre vár, és a versenyhivatalnak is jóvá kell hagynia az akvizíciót, de minden bizonnyal még idén év vége előtt a Fidesz-közeli kormánybiztos kezébe kerülhet a TV2.

Andy Vajna családjával még fiatalon hagyta el Magyarországot, és rövid időn belül a hollywoodi filmipar egyik legbefolyásosabb tagja lett. Producerként olyan filmek fűződnek a nevéhez, mint a Die Hard, az Evita, a Terminátor, vagy éppen az Elemi ösztön. Számos cég és vállalkozás társ- és/vagy tulajdonosa, az ő égisze alatt kapott új lendületet a hazai filmgyártás. Vajna 2013-ban vette feleségül Palácsik Tímeát, aki azóta egy szépségverseny és a budapesti gyémántpalota tulajdonosa. A házaspárnak egyelőre nincs közös gyermeke.

Andy Vajna örülhet, hogy ilyen talpraesett felesége van, ugyanis ha Timi nincs, komoly baja eshetett volna a filmproducernek. Olvass tovább!

vajnatimi3

Hozzászólások