Kiderült: ünnepek alatt fogan a legtöbb baba

Ezért születik a legtöbb baba augusztus és szeptember környékén

2017/12/13

Sok legenda terjed arról, hogy az ünnepi hangulatban sokkal több baba fogan, mint az év többi időszakában. Nos, ez igaz, és indokolni is tudjuk! 

Köztudott, hogy az ünnepi időszakban sokkal több ember melegszik össze egy-egy buli alkalmával vagy csak úgy, mert megihleti őket a szeretet ünnepe. Azonban az, hogy az év legszebb időszakában fogan a legtöbb baba tényleg igaz, és biológiai tényekkel is igazolták! 

Kutatások szerint egész egyszerűen a hideg az oka annak, hogy a legtöbb gyerek az évnek ebben az időszakában születik. A hideg hónapokban ugyanis férfiak spermaképződése sokkal gyorsabb és a sperma minősége sokkal jobb. Nők esetében pedig a petesejtek fogékonyabbak a megtermékenyítésre. Mi ez, ha nem a gyerekcsinálás tökéletes receptje?

5-joys-of-being-a-christmas-baby1-Medium

A másik ok a stresszel van összefüggésben. A karácsonyi nyüzsgést követően kicsit mindenki megnyugszik, az évnek is vége van, így pár hétig sokkal békésebben élünk, mint máskor. A stressz bizonyítottan csökkenti a sikeres fogamzás esélyét. Befolyásolja a női ciklust, az ovulációt, gátolja a tüszőérést és a spermaképződés folyamatát is lassítja. Ha azonban vége a stresszes időszaknak, sokkal könnyebben foganhat meg a baba! 

Szóval ezért születik a legtöbb gyerek augusztus és szeptember környékén!

forrás

Hozzászólások