Kifaggattuk Berki plasztikai sebészét: ezt az eredményt várják

Így zajlott Berki Krisztián hajbeültetése

2017/12/22

Az elmúlt napokban Berki Krisztián a hajbeültetéséről több videót is posztolt. Kíváncsiak voltunk milyen eredményt vár orvosa a beavatkozástól. 

Mint azt ti is láthattátok Berki Krisztián többször járt Dr.Pataki Gergely plasztikai sebésznél. A celeben hajbeültetést végeztek, mi pedig nagyon kíváncsiak lettünk, hogyan is zajlik egy ilyen beavatkozás, illetve, hogy milyen eredményt várnak Berki esetében. Megkerestük Dr.Pataki Gergelyt, aki készségesen válaszolt kérdéseinkre: 

Milyen vizsgálatok előznek meg egy hajbeültetést?
“Elsődlegesen egy személyes konzultáció szükséges. A konzultáción kapunk információt a hajvesztés okáról és a páciens elképzeléséről, elvárásairól. Ezt követően egy általános egészségügyi állapot felmérés következik.  Manuálisan, tapintással, nagyítószemüveggel, valamint speciális haj- és fejbőr analizáló kamerával megvizsgáljuk a meglévő hajkorona minőségét, mennyiségét. A beavatkozás elvégzése előtt fontos egy részletes labor vizsgálat elvégzése is. A vizsgálatokat a leendő hajkorona tervezése, a hajhatár a páciens igényeinek megfelelő, a realitásokat szem előtt tartó modellezése követi.”

64d081fd1c9c45749bbf108920cee192

Megtudhattuk, hogy Berki Krisztiánnak göndör volt a haja, miben nehezíti meg ez a hajbeültetés folyamatát?
“A göndör, illetve hullámos hajzat a hajátültetés során még inkább mikroprecizitást igényelnek a plasztikai sebész és az egészségügyi személyzet részéről, hiszen ezek a hajszálak a munkafolyamat alatt sérülékenyebbek, leendő növekedési irányuk beállítása jóval nehezebb.

Adódhatnak komplikációk egy ilyen beavatkozás során?
“A hajátültetést egészséges emberen végezzük, így komplikáció gyakorlatilag nem várható. A beavatkozást követően szöveti duzzanat (ödéma), viszketés és pörkképződés várható, amit speciális hűtőfolyadék és hűtőpárna segítségével próbálunk enyhíteni.”

4.Milyen eredményre lehet számítani például Krisztián esetében?
“A beavatkozás után a hajszálak pár héten belül kihullanak, nyugvó állapotba kerülnek majd fél-egy évet követően újraaktiválódnak és kinőnek. Fontos megjegyezni, hogy Krisztián esetében a végeredmény eléréséhez  még egy beavatkozásra lesz szükség, hogy befedjük a maradék kopasz területet is.”  

Hozzászólások