Kifogások szex ellen

Ismerősek ezek a kibúvók?

2014/08/24

Hatalmas tévedés, hogy csak a gyengébbik nem keres kibúvókat a szexuális együttlétek ellen. Gyakran hagyják el kifogások a férfiak száját is, amikor arra kerülne a sor…

A jól működő párkapcsolatok számára fontos és elengedhetetlen a megfelelő szexuális élet, ugyanis ideális esetben ez az az élethelyzet, amikor a legnagyobb az egyetértés a két fél között. Sok problémát meg lehet oldani a feszültség levezetés ezen módjával, azonban ha ez nem működik két ember között, akkor a kapcsolat halálra van ítélve. Az eltérő szexuális igényeknek nem kívánt következményei lehetnek – mint például a veszekedés, a félrelépés vagy akár a szakítás.

kifogasok2

Mi az oka annak, hogy kifogásokat keresünk?

Egy bizonyos kor után hajlamosak úgy érezni az emberek, hogy már túl öregek a szexhez. Ez azonban természetesen nem igaz, hiszen ez nem életkorhoz van kötve. Vannak olyanok, akik csak simán megelégszenek az átlagos együttlétekkel – vagy azért, mert alapból zárkózott a személyiségük, esetleg nem szeretik a változásokat és változtatásokat, mert a megszokások rabjai, de előfordul az is, hogy a félénkséget az okozza, hogy könnyen zavarba jönnek egymás előtt.

Ezen kívül nyilvánvalóan ha megromlik a párkapcsolat minősége, vagyis nem jönnek ki egymással a felek, az is nagyban befolyásolhatja a szexuális együttléteket, hiszen ha elmérgesedett a helyzet, akkor már a békülős szex sem segíthet.

Sokan azt hiszik, csak a nők találnak kibúvókat. Ez azonban nem igaz. A férfiak is rendszeresen kitalálnak különböző mentségeket, ráadásul saját maguk sincsenek tisztában azzal általában, hogy miért is teszik mindezt.

Az ő esetükben a potenciaproblémák és a libidóhiány okozza a zavarokat. A szexuális étvágytalanságban gyakran szervi okok játsszák a főszerepet. Az elfojtott vágyak, társadalmi tiltások, partner elutasítása, illetve a szexualitástól vagy kudarctól való félelem válthatja ki náluk a tüneteket.

Biztos mindenki ismeri már ezeket a kifogásokat:

Most ne, mert…

–          …túl korán kelek.

–          …nincs elég idő.

–          …túl sok a munkahelyi stressz.

–          …nem tudok ráhangolódni.

–          …rosszul vagyok.

–          …fáj a fejem.

–          …beteg vagyok, és nem szeretném, hogy elkapd.

Ezzel szemben a nőknek inkább önértékelési problémáik vannak, ezért tiltakoznak, ha szexuális együttlétre kerülne sor. Természetesen ők is a fáradtságot és a különböző fájdalmakat „használják” elsők között, de a valódi ok sokkal inkább az, hogy nem elégedettek egyes testrészeikkel, ami az ő esetükben is szexuális étvágytalansághoz vezethet.

Ahelyett, hogy elkezdjük hibáztatni partnerünket, jobban tesszük, ha megfejtjük és megbeszéljük az esetleges problémákat, amik odáig vezettek, hogy megromlott a szexuális életünk. Az is lehet, hogy a drasztikus lépéseket simán meg tudjuk előzni azáltal, ha nyitottak vagyunk, de első sorban saját magunkkal kell őszintének lennünk, hogy felismerjük a valódi okokat.

kifogasok3

Hozzászólások