Kikezdték a rákos plus-size modellt

Öncélú vetkőzésnek tartják, amit tett

2015/10/21

Az ismert plus-size modell mindössze huszonöt éves volt, amikor rákot diagnosztizáltak nála. Most elmeséli kálváriáját, miközben arra vállalkozott, hogy fehérneműre vetkőzzön az interjú során. Azt is elmondja, mennyire rosszul esett neki, hogy pénzéhes libának titulálták.

A kanadai Elly Mayday határozottan és büszkén ül egy tűzfal előtt. Ő már tudja, hogy mi következik. Miközben őszintén beszél betegségéről, a petefészek rákról, és a megpróbáltatásokról, folyamatosan megszabadul ruháitól. A StyleLikeU kampánynak eleve ez a célja. Minden egyes megszólaltatott interjúalanyuk megosztja a nézőkkel helyzete nehézségeit, hogyan talált lelki megnyugvást és békét, mi segített neki abban, hogy átlendüljön a nehézségeken, és a legfontosabb, hogy erőt és kitartást adjon más nőknek, betegeknek.

plussize2

A fiatal plus-size pin-up modell ma már huszonhét éves, túl van a műtéten, kihullott a haja, és több mint egy mázsát nyom. Ő mégis jól érzi magát a bőrében, dolgozik és folyamatosan szerepel különböző magazinokban. Mégis rengeteg támadás érte amiatt, hogy egyesek azt gondolták, olcsó kis húzás a részéről a rákkal kampányolni azért, hogy pénzhez jusson. “Sokan azzal vádoltak, hogy pénzt csinálok a rákos betegségemből” – mondja csalódottan Elly. Voltak, akik kikezdték a súlya miatt, érzéketlennek titulálták és folyamatosan megjegyzéseket tettek rá, míg ő az életéért és a gyógyulásért küzdött. Szörnyű belegondolni, hogy a betegséggel vívott harc során valakik azért támadnak, mert felvállalja önmagát, az állapotát, és erőt merít abból, hogy dolgozik, miközben másoknak is segít hozzáállásával.

plussize

Elly légiutas-kísérőként dolgozott, mígnem egyszer furcsa fájdalmat érzett a derekában. Orvostól orvosig járt, akik mindössze egy gúnyos megjegyzést tettek a súlyára és felírtak néhány fájdalomcsillapító pirulát. A megaláztatáson és méltatlan bánásmódon túl odáig fajult a helyzet, hogy a plus-size modell már harmadik stádiumú petefészekrákkal került szakmai kezekbe. “Sokáig hülyének éreztem magam, hogy az ügyeletre járkálok a panaszaimmal, miközben az orvosok csak annyit mondtak, “Mit akarok én tőlük, előbb le kéne fogynom?” Megalázó volt, közben a betegségem egyre jobban elterjedt a testemben” – meséli. “Hogy gondolhatja bárki, hogy nem vagyok tisztában a testi adottságaimmal? De attól még igenis érzem, ha valami nincs rendben” – panaszkodik Elly, milyen traumát kellett elszenvednie azért, mert a külsőség alapján ítélték meg.

A diagnózist követően felhagyott a modellkedéssel, jött a kemo és a műtét, miután az összes haja kihullott. “Egyik nap úgy döntöttem, hogy vállalom magamat és posztoltam egy képet. Lányok százai írtak rám, támogattak a bátorságomért, és köszönetet mondtak, amiért megosztottam velük. Ott vannak rajtam a hegek, kopasz vagyok, mégis erőt tudok adni másoknak. Ez lett a küldetésem” – védekezik a szőke modell, aki mellé rengetegen csatlakoztak az elmúlt időszakban. Elly még abban is igyekszik segíteni másoknak, hogy viccesen kezeli a betegség lefolyását. “Pont egy héttel a méheltávolító műtétem előtt még vettem egy doboz tampont. Aztán rájöttem, hogy már soha az életben nem fogok menstruálni. Úgyhogy fogtam magam, és csaptam egy nagy Nincs több menzesz party-t. Nagy buli volt” – mondja, és ma már nem törődik a rossz pletykákkal, amik a legnehezebb időkben érték, hiszen tudja, hogy mennyi nőnek tud segíteni pozitív gondolkodásával.

Hozzászólások