Kiliti Tamás: ”Az ökölvívás számomra egy olyan dolog, ami nélkül nem tudnám elképzelni az életemet”

Interjú Kiliti Tamással

2017/08/31

Újabb sportolót mutatunk be nektek, aki szeptember 9.-én a Fight Arena keretein belül ringbe száll, ő pedig nem más, mint Kiliti Tamás!

Őze Balázs több részletet is elárult a Fight Arena-ról, többek között a versenyzők neveit is megtudtuk. Azóta bemutattuk nektek Szili István ökölvívót, Bogdán Zsolt “Golyó” profi bokszolót, Molnár Benjamin MMA bajnokot, Veréb István birkózót, Kovács Gyula bokszolót, Tóth Ádám MMA bajnokot, Furkó Lászlót és Kertész Mátét.  A következő versenyző, akit bemutatunk: Kiliti Tamás.

edzés

Mikor és miért kezdtél el az ökölvívással foglalkozni?
Először a testvéremmel mentem le a bokszterembe 2006-2007 körül. A kezdetekben hobbiként  jártunk le heti 1-2 alkalommal, majd idővel belekóstoltunk a versenyzésbe, ami sajnos abbamaradt. Ezután csak előre tekintettünk és ennek eredményeként úgy alakultak a dolgaim, hogy már csak a versenyzéssel és az edzések megtartásával kell foglalkoznom. 

Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?
Nagyobb eredményem sajnos nincsen még. Idén kezdtem el az aktív versenyzést, de a legfontosabb mérkőzésem eddig a Szurkolói Gála volt, ahol három alkalommal vettem részt. Az ellenfeleim a Fradiból, Szombathelyről és Újpestről származtak. Igyekszem minden versenyen és tornán elindulni. Minél eredményesebb ökölvívó szeretnék lenni, hogy presztízst szerezhessek a klubomnak és a városomnak!

Mit vársz a szeptember 9.-i mérkőzésedtől?
Eleinte úgy volt, hogy a szeptemberi gálán osztrák ellenfelem lesz, mint sok versenytársamnak. Sajnos azonban nem találtak nekem, így egy budapesti sráccal fogok megmérkőzni. Egy bemutató mérkőzést már bunyóztam vele, az alapján jó mérkőzés lesz. Számomra a lényeg, hogy bokszolhatok! Ezúton is szeretném megköszönni a szervezőknek, hogy kaptam egy ilyen lehetőséget!

Hogyan készülsz a mérkőzésre?
A felkészülést -mint mindegyiket- nagyon komolyan veszem. A boksztermünkben és a fehérvári Cutler Gym-ben edzek. Külön járok erőnléti és súlyzód edzésekre is, a testvérem pedig csiszolja a technikámat. Mindent beleadok, minden edzésen meghalok. Vannak céljaim és kész vagyok mindent megtenni értük! 

Hozzászólások