Kimutatták: ha kávét iszol, tovább élsz – az oka egyszerűbb, mint hinnéd!

Kávéval az egészségért

2017/09/06

Ha te is a “hozzám ne szóljatok, míg nem ittam meg a kávémat” típus vagy, a következő hírnek örülni fogsz. Kimutatták, hogy a kávéfogyasztás egészséges! 

A spanyolországi Navarra kórház 10 éven át 20 ezer ember kávéfogyasztási szokásait követte figyelemmel. A kísérlet következtében megdöbbentő tényeket sikerült megállapítsanak, aminek igazán örülni fognak azok, akik számára a fekete nedű nélkül nincs élet. Az orvosok ugyanis kimutatták, hogy azok között, akik rendszeresen ittak kávét kisebb a halálozási arány, mint kávét nem fogyasztó társaiknál. 

Marocchino

Nem ez az első alkalom, hogy a kávét alkalmasnak találják az egészségügyi állapotunk javítására. Korábban már több tanulmány igazolta, hogy egy erős fekete segíthet a fejfájásunkon, gyorsítja az anyagcserét és visszaszorítja a szívbetegségek kockázatát. Dr Adela Navarro a kísérlet vezetője így nyilatkozott: “Javaslom, hogy fogyasszanak jó sok kávét, ugyanis a koffeines italban megtalálhatóak a polifenolok, (az antioxidánsok egy formája) melyeknek gyulladáscsökkentő hatása van. Emellett nagyon jótékony hatással van a vérkeringésre, ezáltal csökkenti az érrendszeri megbetegedések kockázatát.”

Egészségügyi tanácsadók szerint azért érdemes átgondolni az életvitelünket, mielőtt elkezdünk 4-5 lattét ledönteni egy nap. Ha több kávét is megiszol egy nap mindenképp érdemes odafigyelj az étrendedre, a dohányzást mellőzni kell, illetve az aktív életmódot kell választani! Menjetek és igyatok egy finom kávét az ebédszünetben! :) 

via

Hozzászólások