Kínában 92 darab iPhone 6-ot rendeltek másodpercenként

Az Apple is megdöbbent az óriási érdeklődés láttán

2014/10/03
Kínában 92 darab iPhone 6-ot rendeltek másodpercenként

Kínáról mindig is tudtuk, hogy a világ egyik legnagyobb felvevő piaca mindenféle terméket illetően, de azt senki nem gondolta volna az Apple cégnél, hogy ilyen óriási rohamnak lesznek kitéve. Az őj iPhone 6-ot ugyan csak október 10-étől lehet megrendelni a kínai mobil szolgáltatónál, lehetőség volt viszont előrendeléseket leadni a céghez.

Ez a lehetőség elképesztő rekordot döntött meg, ugyanis az első hat órában Kínában több, mint kétmillió készüléket rendeltek, ami azt jelenti, hogy percenként mintegy 5500 darabot, vagyis másodpercenként 92-t.

Kínában mintegy 1,2 milliárd mobil előfizető van, az ország a világ legnagyobb mobil piaca.

 

Fotó: Apple
Fotó: Apple

Az Apple-nek azért is fontos ez a jó hír – az első megdöbbentő rendelési rohamok ellenére – mert nagyon komoly hazai riválisokkal küzd a kínai piacon a vásárlókért, mint például a Lenovo, a Huawei vagy a Xiaomi és természetesen a Samsung, a nagy konkurencia.

three-iphone-sizes-no-glare11

Jó döntésnek bizonyult viszont az iPhone képernyőjének megnövelése, mert Kínában kifejezetten kedvelik a nagy kijelzős mobilokat, a rendelés roham valószínűleg ennek is köszönhető részben.  (forrás: HVG)

Hozzászólások