Kínai csípős csirkemell csíkok

Ha bírod a csípős kaját, ezt mindenképp próbáld ki

2018/09/27

Bírod a csípős kaját? Akkor ezt az isteni, keleties ízvilágú csirkét készítsd el ebédre. Rizzsel vagy rizstésztával tálalva a legjobb!

Ha szereted a csípős ételeket ezt imádni fogod. Azoknak is ajánljuk akik inkább a pikáns ízeket szeretik a nagyon erős helyett. Mindkét tábornál garantáltan megállja a helyét.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 1 szál újhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 tv paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db chili paprika
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 dl szójaszósz
  • 1 ek keményítő
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • olaj

Elkészítés:

1. A chili paprikát, fokhagymát apróra, a csirkemellet, újhagymát, vörös és lila hagymát, tv paprikát, sárgarépát és a csípős paprikát csíkokra vágjuk.

2. A csirkemell csíkokat egy kevés olajjal és két evőkanál szójaszósszal bepácoljuk, egy órára a hűtőbe tesszük majd wokban vagy serpenyőben kevés olajon 4-5 perc alatt megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, kiszedjük a serpenyőből és félretesszük.

3. A serpenyőben lepirítjuk a sárgarépát, paprikákat majd a hagymákat, visszatesszük a csirkemell csíkokat. Rádobjuk a fokhagymát, chilit, ráöntjük a maradék szóját és a kevés hideg vízzel elkevert keményítőt. Kiforraljuk, majd levesszük a tűzről. Rizzsel vagy rizstésztával tálaljuk. 

Jó étvágyat!

Hozzászólások