Kínai konyha az otthonodba

Szezámmagos csirke RC-módra

2016/03/10

Aki már járt kínai büfében, biztos találkozott már a szezámmagos csirkével. Szerintem nagyon finom étel, mindenkinek ajánlom, akár gyors ebédnek vagy vacsorának.

szezammagos_csirke

Hozzávalók:

* 50 dkg filézett csirkemell

* 2 ek szezámmag

* 3 ek szójaszósz

* 2 ek méz (lehet kevesebb, ha nem akarjuk nagyon édeskésre)

* 1 kk chili

* 1 kk kínai fűszerkeverék (ázsiai boltokban lehet kapni, én az 5 fűszerkeveréket használom)

* olaj a páchoz

Elkészítés:

* Pácoljuk be a vékony csíkokra vágott csirkemellet a szójaszósszal, a mézzel, a chilivel és a fűszerkeverékkel.

* Hagyjuk állni 15-20 percen keresztül

* Egy serpenyőben forró olajon süssük meg a húsokat 8-10 perc alatt.

* A szezámmagot egy külön serpenyőben pirítsuk meg aranybarnára, majd keverjük a csirkemellhez.

* Salátával vagy rizzsel tálaljuk.

Az ázsiai ételek elkészítésére jellemző a hirtelen, nagyon magas hőmérsékleten sütés. Így lesz az ételünk igazán finom és nem főtt hús jellegű.

Jó étvágyat kívánunk!

Hozzászólások