Kínai mangós csirke

A tökéletes hétindító

2017/07/17

A mangó az egyik legfinomabb, leghűsítőbb gyümölcs, de bátran variálhatod. A kínai mangós csirke tökéletes indítója lehet a hétnek. 

Idézzük Jr. Smith-t: “Azért szeretem a mangós csirkét, mert a mangó olyan édes, a husi omlós, finom, az újhagyma finoman roppan, a zöldbab ropogós, de mégsem kemény, s az egész olyan finom szaftos tud lenni, ha jól csinálják.” 

Hozzávalók: 

  • 60 dkg csirkemell filé (2×4 cm-es csíkokra vágva)
  • 15 dkg zöldbab (4 cm-es darabok)
  • 5 db újhagyma (1 cm -es darabok)
  • 2 db mangó (érett, de még kemény húsú, lehámozva, vékony lapokra vágva)
  • 2 cm gyömbér (friss)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek osztrigaszósz
  • 2 ek szójaszósz (sötét )
  • 1 fél citromból nyert citromlé
  • 2 csapott ek nádcukor
  • 1 ek csípős paprikakrém
  • négyszínű bors ízlés szerint
  • 1 csapott ek kukoricakeményítő
  • 2 dl víz (hideg, a keményítőhöz)
  • 1 db leveskocka
  • 2 dl víz (forró, a leveskockához)

Elkészítés:

1. Készítsük elő a hozzávalókat, hogy legyen minden kéznél. A wokban forrósítsuk fel a mogyoróolajat, dobjuk bele a tisztított gyömbérszeleteket, és a félbevágott fokhagymát, s amikor aranyszínű, szedjük ki belőle.

2. A forró olajon nagy lángon kisütjük a csirkehúst fehéredésig, ha lekap, ne ijedjünk meg, fakanállal kaparjuk fel nyugodtan. Adjuk hozzá az édes annát, forgassuk át egy-két percig, adjuk hozzá a borsot, majd a szójaszószt.

3. Süssük egy percig, adjuk hozzá az Oyster szószt, és süssük további egy percig. Adjuk hozzá a zöldbabot, süssük két percig. Ezután jöhet bele a feldarabolt mangó, keverjük össze, süssük egy percig.

4. Ezek után öntsük bele a 2 dl húslevest és a feldarabolt újhagymát, főzzük további két percig. A végén beleöntjük a 2 dl keményítős vizet,  felforraljuk, s még egy-két percig főzzük és kész.

Jó étvágyat! 

(forrás, fotó: pinterest.com) 

Hozzászólások