Kinder tojás – droggal töltve

Már értjük, miért tiltották be Amerikában...

2016/06/01

Ajándék metamfetamin a Kinder tojás kedvelőinek! Írországban egy öt éves kisfiú boldogan csomagolta ki az édességhez járó meglepetést, azonban nem azt talált benne, amire számított.

Az öt éves kisfiú nyolc éves testvérével játszott, amikor kinyitotta a kis sárga meglepetéscsomagot, amikor is játék helyett egy csomagot talált benne, mely metamfetamint tartalmazott.

A metamfetamin egy pszichostimuláns kábítószer, a köznyelv pedig speednek hívja. A nemzetközi addiktológiával foglalkozó pszichiáterek szakvéleménye szerint a metamfetamin a leginkább ártalmas disco drogok egyike.

Methamphetamine

Szerencsére a kissrác azonnal odaadta a csomagot édesapjának, aki értesítette a rendőrséget. A kis tasak lefoglalása után a szakértők megállapították, hogy a talált szer valóban speed. Colin Shaw felügyelő biztosította a családot, hogy a csomagtól minél előbb megszabadulnak és nyomozást indítanak az ügyben, hiszen az incidenst a legelső problémák között tartják számon. Az ügy fontosságához az is hozzájárul, hogy jelenleg a világon a drogok felhasználása és a jogellenes kábítószer ipar működése jelenti a legnagyobb harcot az ez ellen küzdő szerveknek.

“Istennek hála a gyermek édesapjának adta át a csomagot, ahelyett hogy a kíváncsiság vezérelte volna. Apaként tudom, hogy egy gyermek számára mennyire vonzó a Kinder tojás és annak tartalma. Ilyen esetekben a gyermekeket meg kell dicsérni, hogy érezzék, helyesen cselekedtek” – nyilatkozta Alan Robinson, a helyi tanács tagja.

Nem sokon múlt, de ebben az esetben nem történt nagy baj, mert a kisfiú nem nyelte le a metamfetamint, de ennek az ügynek komolyabb kimenetele is lehetett volna. Így minden szülőnek tanulságos lehet, hogy baj akármikor történhet, akár egy átlagos csokitojás elfogyasztása közben is.

Hozzászólások