Kirándulási korlátozások szeptemberben

2019/09/04

Ha kirándulni készül a család vagy az osztály, jobb ha ezt tudjátok, mielőtt megtervezitek a kiskiruccanást a természetbe: Korlátozza az erdőterületek látogatását a Mecsekben és a Zselicben a területeket kezelő Mecsekerdő Zrt. szeptember 1-től egy hónapon át, a szarvasbőgés időszakában – közölte a társaság az MTI-vel.

A Mecsekerdő tájékoztatása alapján a Szigetvári Erdészet sasréti, a Sásdi Erdészet kisvaszari, az Árpádtetői Erdészet hetvehelyi, a Pécsváradi Erdészet kárászi és mészkemencei, továbbá a Sellyei Erdészet szentegáti vadászterületén lépett életbe vasárnappal a korlátozás.

A látogatóktól azt kérték, hogy az erdőterület és a vadállomány nyugalmának érdekében csak reggel 8 óra és délután 16 óra között tartózkodjanak a megjelölt erdőrészeken.

A korlátozás főként a vadak élőhelyéül szolgáló erdőterületeket érinti, a lakott területekre nem érvényes, ahogy a kerékpárutakra, parkokra, és a frekventált kirándulóhelyekre, vagy kiépített turisztikai központokra és környékükre sem. A hónapban egyébként a napnyugtától napkeltéig tartó időszakban a Mecsekerdő Zrt. csak a vezetett kirándulásokon való részvételt javasolja.

Felhívták oldalukon a figyelmet arra is, hogy lesz a társaságnak két éjszakai túrája, ahol lehetőségük nyílhat a résztevőknek meghallgatni a gímszarvasok nászát kísérő különleges hangot is. A korlátozásról valamint a túrákról bővebb információ a www.mecsekerdo.hu oldalán olvasható.

Hozzászólások