Kirisi női vízilabdatorna – végre győzelem!

Óriási erőfölény a hollandokkal szemben - parádés játékkal nyomták le lányaink a holland csapatot

2014/07/04

Két vereséget követően javított a magyar női vízilabda-válogatott a Kirisi nemzetközi tornán: csütörtökön Merész András szövetségi kapitány együttese a hollandok fölött diadalmaskodott négy góllal.

Eredmény:
Magyarország-Hollandia 16-12 (3-2, 3-2, 5-2, 5-6)
A magyar góllövők: Kisteleki H., Kisteleki D. 3-3, Bujka 2, Csabai, Antal, Czigány, Szücs, Takács, Keszthelyi, Tóth, Illés 1-1

Az amerikaiak elleni vereség után négy góllal kapott ki az olaszoktól a magyar válogatott, így természetesen a csütörtöki mérkőzés előtt mindenki abban bízott, ezúttal fordul a kocka.

halasihír.hu
fotó: Halasihír.hu

A hollandokat nemrég Dunaújvárosban már sikerült legyőzniük a lányoknak, de az Európa-Bajnokságon is csoportellenfeleink lesznek, reméljük ott is hasonlóan sikeres eredménnyel zárhatunk majd.

A nagyszünetre még csak két góllal vezettünk, 6-4-re, az utolsó szünetre viszont már 11-6-ra, azaz a harmadik negyedet megnyomták Szücs Gabiék, ezért 5-2-re sikerült felhozni a csapatot.

A zárónegyed már nem a szervezett védekezésről szólt, többször is egyedül maradt egy-egy játékos, és ez azt eredményezte, hogy potyogtak a gólok. Végül összesen 28 esett, a mieink néggyel jobbak voltak, így megvan a csapat első sikere a tornán. 

fotó: sport365
fotó: Sport365

A margitszigeti női Kirisi vízilabdatorna utolsó felmérő állomásán 2-2-ig tartotta a lépést a németalföldi együttes, amely a kontinensviadalon a magyarok egyik csoporttársa lesz. A kirisi rendezvény honlapja szerint 5-2-ről 5-4-re közelebb zárkózott ugyan a rivális, utána azonban fokozatosan növelte a különbséget a Merész-alakulat, amely a harmadik játékrész végére 11-6-ra elhúzott. A befejező nyolc percben potyogtak a gólok, de a hollandok csak minimálisan tudtak faragni hátrányukból. A magyaroknál minden mezőnyjátékos legalább egyszer eredményes volt.

Az Egyesült Államok, Olaszország, Hollandia és a házigazda Oroszország válogatottja mellett a világbajnoki erősségű hatcsapatos torna résztvevője még a spanyol nemzeti együttes. A magyarok pénteken az oroszokkal játszanak.

Korábbi eredmények:
kedden játszották:
Egyesült Államok-Magyarország 13-10
szerdán játszották:
Olaszország-Magyarország 15-11 (MTI – Magyar Vízilabda Szövetség)

 

Hozzászólások