Kisbabát szeretnél?

Akkor ne fogyj!

2015/05/22

Egyre több nőt és párt érint a gyerekvállalás sikertelenségének kérdése. A probléma sokszor összetett, nemcsak egyetlen dologról érdemes beszélnünk. Mi most azonban arra próbáljuk felhívni a figyelmet, hogy a túl sovány testalkat is igen erőteljesen befolyásolja a teherbeesés esélyeit. Ha kisbabát szeretnél, akkor a kóros soványság nem előnyös állapot.

Mivel rengeteg – elsősorban nő – küzd testképzavarral, szeretnénk minden leendő anyukának a figyelmét felhívni arra, hogy az ész nélküli diétázás és fogyókúrák bizony rontanak a teherbeesés valószínűségén. Igaz, hogy rengetegen úgy gondolják, a mai normáknak megfelelve – amely normák csak idealizált képek, de semmi esetre sem a valóságnak megfelelőek – éheztetik és kínozzák a saját testüket. Az egyik legnagyobb problémát például az jelenti, hogy a fiatalok nem eléggé előrelátóak a témában, pedig hosszú távon ez is hatással lehet családalapítási terveikre.

A minap a sztárvilágban röppent fel a hír, hogy Hollywood aktuális szerelmespárja, Geroge Clooney gyönyörű felesége képtelen teherbe esni. A pár körül örök kérdés, hogy mikor jön már az utód? Nos, a vélemények megoszlanak, még a közeli barátok sem adnak egységes választ a kérdésre. Szinte mindenki tudni véli, hogy kisbabát szeretnének, azonban a háttérben arról pusmognak, hogy Amal nem tud teherbe esni. Ennek pedig egyik legvalószínűbb oka, hogy a szépséges feleség túl soványra fogyott az elmúlt időszakban, a túl nagymértékű súlyvesztés pedig akár a meddőség okozója is lehet.

Tudtad?

A meddőség az a nőket érintő állapot, amikor egy éven belül nem jön létre sikeres teherbe esés, annak ellenére, hogy a pár fogamzásgátlótól mentes rendszeres szexuális életet él. Sajnálatos módon Magyarországon 120 ezer meddő pár van, és elkeserítő, hogy ez a szám egyre csak nő. Senki se okolja csak önmagát, a meddő párok esetében a nőket és férfiakat egységes arányban sújtja a meddőség kérdése.

Pregnant woman with a bowl of vegetables

Ha kisbabát szeretnél, akkor érdemes előrelátónak lenned, és fokozottan odafigyelni a táplálkozásodra. Hagyj el minden olyan szokást, amely a nem megfelelő tápanyag-bevitelt szolgálja, és egyél rendesen! Ha megvonod magadtól azokat a fontos ásványi anyagokat és vitaminokat, amikre a szervezetednek szüksége van, akkor jóval kisebb az esélye annak, hogy teherbe ess. Óvakodj a túlzásoktól, legyen elved a mértékletesség. A tápanyaghiány folytán fellépő zavarok komoly következményekkel járhatnak. Mindenképpen konzultálj nőgyógyászoddal a kérdésről.

Az is előfordulhat, hogy a soványságod nem szándékos eredetű, tehát nem megvonások eredménye, hanem a túlzott stressz, vagy a pajzsmirigy egyik hormonjának túltermelődése is okozhatja. Figyelj oda magadra, hogy egy egészséges és boldog kisbabát nevelhess!

Hozzászólások