Kisember, hatalmas szívvel – megható videó

Egy 6 éves gyermek elgondolkodtató története

2016/08/08

Csodálatos videóra bukkantam, amiben egy hatalmas szívvel megáldott kisgyermek szerepel. Ez a kisember igazán elgondolkodtatott, és meg is hatott. Nagyon.

A videó többszöri lejátszása után az jutott eszembe, hogy ez a kisember sokkal értelmesebb, okosabb, mint rengeteg felnőtt. A világ jelenlegi helyzetében ilyen emberekre lenne szükségünk, mint ez a 6 éves csöppség. Siránkozunk mindenen: a szerelmi életünkön, a pénz hiánya miatt, azért, mert valami nem jön össze. Ez a kisfiú fogyatékossággal született, és így éli mindennapjait. Ennek ellenére árad belőle a pozitivitás és az élni akarás.

Ez az igazi nagy probléma: egy édes, jó lelkű gyermek nem élhet úgy, mint kortársai. Az emberek kisbabaként kezelik, sajnálják. Sokat tanulhatnánk tőle, hiszen ő már ilyen fiatalon szembenéz a problémájával, mégis úgy gondolja, mindent megoldhat egyedül. 

A saját optimista látásmódja mellett, egy olyan dologgal zárja a gondolatmenetet, amit érdemes megfogadni. Lehetséges, hogy a videó vége felé már nem minden gondolat a sajátja, de ha meglehet ezt tanítani egy gyermeknek, mi is képesek lennénk a gyűlölködés mentes életre.

Míg a világ telis-tele van gondokkal, balesetekkel, merényletekkel, csak a saját problémánkkal foglalkozunk. Fejet lehajtva sétálunk el bárki mellett, anélkül, hogy észrevennénk a másik bánatát, vagy örömét.

Legyen ez a videó sokak számára tanulságos!

Hozzászólások