Kísérlet, hogy fel tudod-e adni a Facebookot 99 napra

99 nap szabadság

2014/07/11

Nagyon sok ember megpróbálta kiiktatni az életéből a Facebookot már eddig különböző indokokkal, de ez legtöbbször sikertelennek bizonyult. A titkos hangulatkísérlet, amelyet a Facebook talált ki és végzett, sokakat annyira feldühített, hogy azon gondolkoztak, hogy valahogy megbosszulják ezt rajta. 99daysoffreedom

Egy sajtóközlemény látott napvilágot július 8-án, amely bemutat egy új módszert arra, hogy hogyan lehetne visszavágni a Facbooknak – a neve 99 napig a Facebook nélkül.

Egy nonprofit kezdeményezésről van szó, melyet úgy hívnak: “A szabadság 99 napja” és ez lehet a válasz a Facebooknak arra az akciójára, amikor 700 000 gyanútlan felhasználót manipulált azzal, hogy befolyásolta a hírfolyamukban megjelenő  híreket, megvizsgálva az arra adott reakcióikat.

A 99 nap szabadsággal a résztvevőket megkérik, hogy teljesen hagyják el a Facebook használatát 99 napig egyhuzamban és utána riportoljanak róla, hogy ez mennyiben befolyásolta a boldogság érzetüket. Az alábbiakban egyszerű utasítások találhatók arra, hogy miként lehet a kísérletben részt venni:

1) Cseréld ki a profilképedet a “99 nap szabadság” képre hagyományos fehérrel írva a Facebook kék háttérre.

2) Oszd meg az utolsó linket (legalábbis most) a website-on, add hozzá nevedet és e-mail címedet és hozz létre egy 99 napos visszaszámlálást.

3) Ne használd a Facebookot 99 napig – ahogy a site mondja – ez azt jelenti, hogy sem messenger, se megosztás, se updating, se bejelentkezés – semmi!

Mit gondolsz, fel tudod adni a Facebookot egy 99 napos szabadságért? Képzeld el, hogy nem posztolhatsz semmit, és nem nézhetsz utána annak sem, hogy mi történt a 99 nap alatt. Van viszont egy üzenőfal azok számára, akik ezt megtették és ott megoszthatták, hogy mit tesznek a hosszú Facebook szünet alatt, de magára az oldalra nem mehetnek be.

A nonprofit céget egy Holland kreativ ügynökség inditotta el, de az egész világon szeretnék, ha résztvevőket találnának a 99 napos szabadság akcióhoz.

Az már most valószínűnek látszik, hogy az az elvárás, hogy az emberek ilyen hosszú időre feladják a Facebookot, az el fog bukni. Távol maradni a Facebooktól, az sokak számára egy nagyböjttel felér, és általában úgy végződik, hogy legkésőbb 40 nap után feladják. Várható, hogy a végén a Facebook lesz a győztes, de mindenképpen érdekes kísérlet arra, hogy próbára tedd a lelkierődet.

Hozzászólások