Kisfia szavai győzték meg Dárdait, hogy maradjon

2015 novemberéig marad a válogatott élén

2014/12/10

A magyar futball válogatott az elmúlt hetekben újra a szurkolók kegyeibe zárta magát – egyre sikeresebben teljesít. A szakértők és a szurkolók is egyöntetűen Dárdai Pálnak tudják be ezt a pozitív változást.

Az Észak-Írország csapatától elszenvedett hazai vereség után, szeptemberben menesztett Pintér Attila helyére ideiglenesen kinevezett Dárdai Pált, eredetileg három Európa-bajnoki selejtező és egy barátságos mérkőzés erejére engedte el a Hertha, ahol utánpótlás koordinátorként dolgozik. A válogatott a három tétmeccsen hét pontot szerzett, a románok elleni, bukaresti 1-1 után idegenben a Feröer-szigeteket, hazai környezetben pedig a finneket verte 1-0-ra.

dardai_mlsz

Mindenki reménykedett abban, hogy Dárdai valami csoda folytán marad itthon és továbbra is egyengeti a válogatott útját. Éppen ezért a tegnap rendkívüli sajtótájékoztatón történt bejelentés, miszerint 2015. november végéig Dárdai marad a válogatott élén, futótűzként terjedt.

Dárdai a sajtótájékoztatón videóüzenetben nyilatkozott:

„Először ki kellett szabadulnom abból az eufóriából, amely az elmúlt két hónapban Magyarországon kialakult. Itthon aztán leültem a Hertha vezetőivel, és a családommal, amely a legfontosabb, hogy megbeszéljük a folytatást. – mondta Dárdai, majd folytatta „Azt ígértem, hogy senki nem fog sérülni, és úgy éreztem, hogy nem lenne szerencsés ebből a történetből most kiugrani, hiszen a csapattal, a stábbal, a szurkolókkal elkezdtünk valamit. Folytatom és vállalom a felelősséget a munkáért.”

Dárdai elárult egy magáninformációt is, ugyanis nyolcéves kisfia, Bence szavai nagyon megérintették,  „Apa, neked vissza kell menned ehhez a csapathoz, mert nélküled nem nyernek!”  

Hozzászólások